Tredje klasse på musikklinja ved Sortland videregående skole bestemte seg tidligere i vår for å sette opp en siste konsert før de var ferdig med sortlandsskolegangen.

Onsdag kveld spilte de en nesten to timers konsert i Møysalen på Kulturfabrikken.

– Vi vil takke for oss og ta et foreløpig farvel med Sortland og musikklinja før vi reiser videre til høsten, sa musikklinjeelev Christian Didriksen Olufsen Øygård før konserten.

Klassen hadde valgte ut noe av det beste de har gjort i løpet av de tre årene de har gått, spilt og slitt sammen.

Eget initiativ

Det er tredje året på rad klassen på egen hånd setter opp en konsert på slutten av året.

– Det startet i første klasse da vi hadde en lærer som skulle flytte, og vi ønsket å takke henne for alt hun hadde gjort for oss. Vi bestemte oss for å lage en overraskelseskonsert for henne på skolen og hele konserten kom i stand på under en uke, sier Øygård.

Det ble en så stor suksess at de valgte å lage en ny konsert ett år senere.

– Den hadde vi i Blåboksen på Kulturfabrikken. Vi har fått så mange positive tilbakemeldinger fra disse konsertene, og mellom 100 og 200 publikummere møtte opp. Så nå bestemte vi at vi vil ta det opp enda et nivå ved å leie Møysalen.

Les også: Rocket, rappet og viset inn det nye året

Fra Zeppelin til Backstreet Boys

Øvingen til onsdagens konsert har de gjennomført på fritiden, og hele den siste dagen av påskeferien tilbrakte elevene på skolen for å øve seg ferdig til det som trolig er deres siste konsert sammen.

Resultatet ble en solid og variert forestilling. Vi fikk høre elevene tolke «Livin' la Vida Loca» og «Twist and Shout»,, før de covret låter av både Adele, Bruno Mars, Muse, Backstreet Boys og Pink Floyd.

Noen humorinnslag hadde elevene også funnet plass til.

Blant høydepunktene var da trommis Eilif Hallingstad Finnseth slo særdeles godt fra seg med trommelåta «Moby Dick» av Led Zeppelin. Imponerende var også sanger Sandra-Sofie Nordengs kraftversjon av Aretha Franklin sin 1968-hit «Think».

Det er neppe siste gangen vi hører fra disse elevene.

Les også: – Jeg gir ikke opp senga mi eller huset mitt. Men en tohundrelapp, det klarer jeg»