Det er politiet som i sin logg kommer med en utradisjonell formulert og lang melding. Det er rett og slett en lykkelig røverhistorie på sommeren, fra Bleik på Andøy.

Lørdag ettermiddag meldte nemlig en kvinne fra til politiet om at hun hadde hørt om en sykkelturist som hadde overnattet i nærheten av Bleik, og hadde fått frastjålet sykkelvogna si.

Hun forsøkte samtidig å komme i kontakt med sykkelturisten, for å gi beskjed om hva hun visste. For da kvinnen hørte om sykkelvogntyveriet, koblet hun det sammen med en observasjon et halvt døgn tidligere:

Natt til lørdag hadde nemlig kvinnen sett nabogutten komme hjem med en sykkelvogn som han hadde plassert i sin kjeller.

- Kvinnen hadde da lagt to og to sammen, skriver politiet.

Den snarrådige nabokona fikk ikke umiddelbart kontakt med sykkelturisten, men tok heller saken i egene hender: To timer etter første telefon til politiet, ringer kvinnen igjen og forteller at saken er løst.

Og politiet skriver:

- Hun hadde snakket med nabogutten som erkjente alt. De hadde sporet opp turisten som nå hadde kjøpt seg ny sykkelvogn. Han fikk sin stjålne tilbake, og til alt overmål hadde melder ordnet det slik at turisten kunne levere tilbake sin nykjøpte sykkelvogn til forretningen og få pengene tilbake.

- Dagens solskinnshistorie!, avslutter politimester Bastian meldingen fra landsbyen Kardemomme Bleik med.