foto
Dragon trives bak rattet...

Det startet med noen tut på parkeringsplassen utenfor våre kontorvinduer på Sortland storsenter. Kanskje en inneparkert bilist ville varsle? Tutingen vedvarte. Og vedvarte. Etter rundt 20 minutter begynte irritasjonen å vokse. Øreflippene ble lett røde. Hvem er det som bråker så infernalsk?

Fant bråkmakeren

Redaksjonsmedlemmene knakk sammen i latter da synderen ble identifisert. En zoomlinse avslørte at en velvoksen hund av arten bokser fra tid til annen løftet poten bort på rattet, og tutet friskt i vei. Hunden satt i en pickup uten baksete eller bagasjerom.

Vi søkte opp bilnummeret og fikk varslet eieren, Odd Sigurd Remme.

- Må bare beklage

- Huff, beklager. Jeg må bare beklage på vegne av meg selv og hunden. Det er pinlig når slikt skjer. Vanligvis bruker jeg en stokk for å hindre dyret i få til å tute, men jeg glemte det i farten i dag.

- Så det har skjedd før?- Du må ikke spørre! "Dragon" er en skikkelig smarting, og har funnet ut både hvordan fløyta virker, og hvordan han setter på varmesetet. Du kan tro han koser seg når han får være i fred der inne. Men når han blir utålmodig, så tuter han, om sjansen byr seg, sier en lattermild Remme.

Lurte fergemannskapet

- Han har eksempelvis irritert en parkeringsvakt i Drammen nærmest fra vettet. Hunden tutet og tutet, og hun ble sintere og sintere. Men smilet ble heldigvis bredt da hun oppdaget hvem det var som mobbet henne. Det var en artig episode på ferga mellom Bognes og Lødingen da jeg nok en gang glemte å sperre for fløyta. Da startet hunden å bråke med den, etter at dørene ned dit var stengt. Fergemannskapet dro for å sjekke saken. Hunden oppdaget dem, og sluttet å tute. De skjønte ikke noe. Så startet den å tute igjen. Dyret ble oppdaget, og jeg ble kalt opp på høytaleranlegget. Flaut. Men også der var det latter og brede smil da det kom frem hvem som stod for elendigheten, sier Remme.

- Det har vært et par episoder som ikke har vært så artige, for eksempel da hunden nesten skremte livet av en gammel dame på vei forbi bilen.

- Følger med når jeg girer...

- Han høres ut som en utspekulert type?

-  Ja, jeg har lagt merke til at han følger med når jeg sitter og girer. Aldri om jeg tør å gå fra bilen med motoren i gang. Han har forresten stor mental styrke. Jeg måtte innom et sted på et verksted for å hente noe i fjor. Utenfor stod det en illsint kjøter i kjetting som knurret og bjeffet. Da kjørte jeg bilen nærmere, og rullet ned vinduet. "Dragon" stirret på hunden, og den sluttet å bjeffe, senket halen og satte seg. Da kunne jeg gå inn og gjøre mitt ærende. Hunden som passet på satt helt stille da vi forlot. Jo, "Dragon" er en flott kar, bare han ikke var så lur, avrunder Odd Sigurd Remme.