– Vi skal montere et bagasjebånd inne i ankomsthallen. På den måten blir det mye enklere for de reisende å hente bagasjen enn det har vært tidligere, sier lufthavnsjef ved Stokmarknes lufthavn, Trond Holten til VOL.

Sparer tid

Flyplassen hadde bagasjebånd tidligere, men det ble fjernet. De siste årene har de reisende måtte plukke bagasjen ut av vognene fra bagasjebilen, noe som ikke er helt uvanlig på mindre flyplasser. Holten ser ikke bort fra at kundene kan spare en del tid på bagasjehentingen.

– Det blir mer praktisk og muligens også tidsbesparende. Båndet er seks-sju meter langt og vil også føre til bedre plass. Jeg tror at dette blir positivt for de reisende, sier Holten.

Bedre plass i sikkerhetskontrollen

Men det er ikke bare de tilreisende som vil nyte godt av nye endringer ved Stokmarknes lufthavn. Passasjerene som skal reise fra flyplassen, kan også se frem til nyheter når det gjelder sikkerhetskontrollen.

– Vi kommer til å gjøre en del om i hele innsjekkområdet. Sikkerhetskontrollen blir utvidet slik at båndet som man legger bagasjen på, blir større. På den måten får de mer plass når de skal gjennom kontrollen. Intensjonen med endringen er å gjøre sikkerhetskontrollen mer smidig for både ansatte og de reisende, understreker Holten.

- Vår tur

Det er mange år siden sist det ble gjennomført såpass store endringer ved flyplassen. Nå håper Holten at de nye elementene vil gi hele flyplassen et løft.

– Vedlikeholdsarbeid gjør vi hele tiden, men en oppgradering som vi skal i gang med nå har vi ikke gjort før, i alle fall ikke i min tid. Flere andre flyplasser har blitt pusset opp i løpet av de siste årene. Nå var det omsider vår tur. Vi mener at standarden tjenestene kommer til å bli bedre, sier lufthavnsjefen.

–  Det er klart at dette koster penger, men vi mener at det er nødvendig, legger han til.

Rask prosess

Arbeidet tar til i starten av juni og skal etter planen utføres i løpet noen få uker.

– Målet er at alt skal være klart ved utgangen av måneden. Det kan hende vi går litt inn i juli, men det blir neppe mye om å gjøre, slår Trond Holten fast.