- Jeg håper at bilføreren melder seg, det er ganskegraverende å kjøre fra en ulykke i trafikken. Da kan man miste lappen foralltid, sier Jan-Helge Furu.

Han kontakter VOL tirsdag etter en hendelse på Strand-sidaav Sortlandsbrua mandag kveld, litt før klokka halv ni.

Furu kom kjørende på sin motorsykkel fra Maurnes, på vei tilSigerfjord.

I motsatt kjøreretning kommer en bil som blinker inn motSortland for å kjøre over brua.

- Han bremset noe opp, og jeg forventet at han skulle stoppeopp. Men enten har han ikke sett meg, eller så har noe skjedd, for bilen kjørtebare rett over veien, gjennom krysset og opp på brua, forteller Furu.

Ut i grøfta

Det førte til et lite sammenstøt, og at motorsyklistenmistet kontroll på tohjulingen.

- Jeg traff såvidt bilen og støtfangeren med foten, fôr overkrysset og bremset på vei ned i grøfta. Der ble jeg liggende med sykkelen overmeg, forteller Furu.

Liggende i grøfta og ute av fatning forventet han atsjåføren av bilen skulle stoppe opp og melde seg. Så skjedde imidlertid ikke.

- Bilen stod stille i et lite minutt mens jeg lå der - såbegynte han bare å kjøre videre. Det kom noen andre folk til og hjalp meg, ogde var var sjokkert over hendelsen, sier Furu.

Kjenner bilen

Furu kommer fra Finnsnes, og arbeider som maskinist på et avKystvaktens fartøyer på Sortland. Nå er han imidlertid sykemeldt en periode,etter smertene fra hendelsen i går.

- Jeg har ingen store skader eller brudd, men smerter iryggen og etter det lille sammenstøtet med bilen, forteller han.

Mindre skader på motorsykkelen er det også - som han håperat noen skal gjøre opp for.

- Jeg håper at bilisten kjørte videre fordi han trodde detgikk bra, og at det ikke var en bevisst handling. Men man har plikt til åstoppe, og i motsatt fall kan det gi alvorlige konsekvenser, advarer Furu.

Han viser til vegtrafikklovens bestemmelser i pargraf 12 og33, om at enhver som er innblandet i trafikkuhell, skal straks stanse og hjelpepersoner som er kommet til skade. Samt at «retten til å føre førerkortpliktigmotorvogn skal fratas for alltid dersom rettighetshaveren ved bruk av motorvognhar voldt eller medvirket til trafikkuhell og blir ilagt straff for å haunnlatt å yte hjelp til noen som kom til skade ved uhellet».

Venter med anmeldelse

- Jeg ønsker ikke at dette skal få slike konsekvenser, menjeg håper at vedkommende kan rydde opp for seg. Jeg vet hvilken bil det varsnakk om - en beige Volvo S80, og det finnes flere vitner til hendelsen. Nå viljeg vente noen dager før jeg anmelder saken, slik at sjåføren kan ta kontakt,sier Furu.

Og legger til:

- Politiet er informert om saken, men jeg har sagt at jegønsker å avvente anmeldelse.