– Vi fikk en telefon til operasjonssentralen klokka kvart på to i natt som var av en slik karakter at vi valgte å sende en patrulje. Den kjørte fra Midt-Troms, sier operasjonsleder Lars Meland til Harstad Tidende.

I en pressemelding klokken 11.04 mandag skriver politiet at patruljen som ankom stedet oppfattet en trusselsituasjon som førte til at det ble avfyrt skudd. Ingen skal ha blitt skadet.

– Vi ønsker å avklare denne situasjonen med vedkommende gjennom dialog, forklarer operasjonsleder Lars Meland.

Politiet er fortsatt på stedet.

– Vi forsøker å oppnå kontakt med personene som er i huset. Det er flere enn én person, sier Mæland.

Politiet jobbet utover natta med å få på plass nødvendig mannskap og ressurser for å håndtere situasjonen.

– Nå er det kommet på plass de ressursene vi mener er nødvendig for å få løst situasjonen, sier Meland tidlig mandag morgen.

Politiet sendte klokken 06.28 et nødvarsel til innbyggerne i området.

NØDVARSEL: Politiet har sendt ut nødvarsel i forbindelse med hendelsen. Flere bosatt i Harstad fikk også varselet. Foto: Skjermdump / privat

Vitne: – Flyr drone

Harstad Tidende har vært i kontakt med en beboer i området. Vedkommende forteller klokka 08.29 at bilene om bord i ferga er sluppet på land. De blir dirigert videre inn mot Hamnvik, og får åpenbart ikke lov til å kjøre andre steder på selve Sørrollnes. Politiet har sperret veien. Vedkommende ser blålys.

En ambulanse står på tvers over veibanen. Ambulansepersonell og politi går rundt på fergeleiet.

Ellers er det observert to ambulanser og flere politibil på fergeleiet. En politimann står på fergeleiet og styrer en drone som flyr over området, opplyser øyenvitnet på telefon med Harstad Tidende.