– Denne saken burde blitt oversendt fylkesmannen i januar. Nå kommer dette til å trekke ut enda mer i tid, sier han frustrert.

Torsdag ble klagen fra naboene til Hoseth Larsen og Iversen tatt til følge. Dette fører til Hoseth Larsen og Iversen nå må klage på det vedtaket og at saken kommer opp igjen i et ekstraordinært formannskap torsdag 6. april. Om vedtaket fra dagens formannskap blir stående, sendes saken videre til fylkesmannen.

Bakgrunn: Fikk godkjent dispensasjonssøknad i desember - ble utsatt igjen i februar

- Håper de lærer

Hoseth Larsen håper nå kommunen kan ta lærdom av saken.

– Jeg er ikke bitter eller sur for at noen klager på utbyggingen. Det har de lov til og det er sånn det må være. Det jeg synes er frustrerende er hvor mye ressurser som blir brukt på saka. Det brukes månedsvis med befaring og flere formannskap på en liten sak som dette. Samtidig er det slik at vi som utbyggere ikke får informasjon, sier han og fortsetter.

– Vi har hele tiden forsøkt å få en dialog med teknisk på kommunen, men de har gitt fra seg saka til politikerne for behandling, og dermed har vi bare måttet vente. Det er det mest frustrerende i saka.

Tror på utbygging

Saken skulle egentlig opp til behandling i komite for utvikling i forkant av formannskapet torsdag. Dette ble ikke mulig da ikke nok medlemmer kunne stille til møte.

– Det er jo nok en frustrasjon i det hele. Saken kunne ikke tas opp forrige formannskap (16. mars red anm.) siden saken skulle opp i komite for utvikling først. Så blir det ikke møte i den, men så viser det seg at den likevel kan komme opp i formannskapet uten behandling der. Det er ikke rart man blir forvirret.

Kommunestyret var på befaring hos Hoseth Larsen og samboer Trude Iversen 9. februar.

Nå håper han på at fylkesmannen blir den som skal avgjøre saken når den er ferdig med nok en rundt i kommunens systemer. Utbygging har han tro på fortsatt.

– Kanskje ikke i år, men neste år? Vi får se, sier han optimistisk.