Nærmere informasjon om personens tilstand vil bli gitt torsdag, melder UNN.

Vitneobservasjoner beretter om svært dramatiske hendelser etter at brannen var brutt ut i bolighuset på Kvalsaukan.

En person skal ha løpt rundt huset og ropt på hjelp til biler på veien i nærheten. Deretter skal forbipasserende og naboer ha forsøkt brutt opp vinduer og dører. I denne prosessen falt en rute ut og traff en av personene utenfor huset, slik at personen fikk kuttskader og måtte sendes til lege.

Livredning

Mens to personer tok seg av den kuttskadde, skal to andre ha brutt seg inn i huset og reddet én person ut.

Etter det vitner forteller til VOL var personen ikke ved bevissthet, og det ble umiddelbart satt i gang hjerte- og lungeredning. Tilstanden er ukjent.

I alt sju personer har fått røykskader og blir behandlet av helsepersonell på stedet.

Helikopteret landet på en fotballbane like ved, klokken 16:15. Det lettet klokken 17:05. Personen ble fløyet til UNN i Tromsø.

- Legene bekrefter at personen behandles for alvorlige brannskader, sier pressevakt ved UNN, Marit Einejord til VOL.

- Øvrige personer som er skadet, får nå nødvendig behandling og blir ivaretatt av helsevesenet, sier operasjonsleder Paul Gunnar Helland.

Ifølge politiet er brannen nå slukket.

- Personell står nå brannvakt. Vi avventer videre etterforsking av årsak til brannen, sier Helland til VOL.

- Brannen skal være slått ned på. Vi venter på helikopteret som skal frakte mannen til sykehus. Brannvesenet gjennomsøker nå huset, sier operasjonsleder Grete Birkeland til NRK.no.

Flammer sto ut av huset

VOLs journalist på stedet rapporterte om mye røyk i området. Flammer slo ut av et bolighus på Kvalsaukan. Bilder fra stedet viser imildertid at flammene ser ut til å være under kontroll.

- Det er observert minst en båre som er bært ut av huset, sier journalist Marius Birkeland.

Operasjonssentralen bekrefter at en person er tatt ut av huset og sendt til sykehus med helikopter. Tilstanden til vedkommende er ukjent. Én person befant seg i huset da brannen startet.