Arne Ragnar Sørensen fra Andenes Lions Club er med i ledelsen av ungdomsleiren, og han forteller at leiren vil foregå på fire forskjellige steder i regionen i perioden 3. til 22. juli.

– Båt til Andøy fra Grøtavær

– 22 ungdommer i alderen 18 til 21 år, der fem er fra Norge og resten fra andre europeiske land, kommer til Evenes 3. juli. Først skal de være i Harstad, så drar de videre til leirskolen på Grøtavær, før de derfra blir kjørt med båt over til Dverberg 14. juli, sier han.

Ungdommene skal være i Andøy frem til 18. juli, og de skal bo på Andøya Space Center. Tema for leiren er natur, kultur og miljø, og i løpet av dagene i Andøy står både raketter, kvalsafari og fjelltur på programmet. Fra Andøy reiser de 22 ungdommene videre til Hadsel, der de skal ha base på Stokmarknes de fire siste dagene av leiren.

– Der vet jeg at det blant annet er planlagt utflukter til Lofoten. Det blir noen hektiske uker, men vi gleder oss veldig til dette, sier Sørensen.

Møte lokale ungdommer

Ingen av de 22 ungdommene på leiren er fra Andøy.

– Men vi har de siste årene sendt ungdommer herfra ut i verden på utveksling, så det er naturlig å prøve å få til et møte mellom dem og leirdeltakerne når de kommer til Andøy, sier Tore Pettersen. Han ser også frem til å være vertskap for leiren.

– Det blir nok mye arbeid, med nattevakter og kjøring, men det er en kjempeartig utfordring, sier han.