Dag Inge Lund i Sparebanken delte fredag ut 100.000 kroner til tribunen på Melbu og Sommer-Melbu.

– De hadde gode søknader, prosjekt og har et godt hjerte. Vi er en lokal bank som støtter lokale tilskudd og prosjekter.

Klubbene har søkt penger gjennom SNN-fondet som er blitt delt ut i Vesterålen siden 2005.

– Fondet har bidratt til å virkeliggjøre flotte prosjekter. Blant annet i skigruppa. Det er rett og slett fantastisk, sier Kristin Grøm i MIL.

Les også: «Sommer-Melbu» tar form

Dugnadsmentalitet

Store deler av Melbus befolkning har bidratt med å bygge tribunen: barnehager, lag og foreninger, aldershjem, enkeltpersoner, bankplassen og mange flere. Den lokale bakeren har til og med kommet med boller og wienerbrød.

– Det er en fantastisk dugnadsmentalitet på Melbu.

Den skal ferdigstilles om rundt 14 dager.

– Men den skal tas i bruk i helga i kampen mot Sortland. Da regner jeg med at den blir for liten, sier Bård Fjellheim med et stort smil.

Tribunen har lagerplass under, hvor man skal plassere utstyr og skap. Med tak over, regner de med at tribunen vil brukes også på dagtid av barnehager og lignende.

– Dette tror jeg er etterlengtet. Det er nært banen, og man får ut rotet fra klubbhuset, sier Lund.

Les også: Wolfgang var ingen «wunderkind»

Lag og foreninger står bak

Sommer-Melbu er like om hjørnet, og i år stiller arrangørene med blanke ark.

– Det er kjempeviktig med en startkapital, så disse pengene kommer godt med. Vi har ikke en gang penger til å ta ut veksel, så dette blir kjærkommet. Kanskje vi vil bruke pengene til å hente artister som kan spille for barna. Dette var uventet,  sier Einar Roger Pettersen.

Han er med i komiteen som skal arrangere årets festival sammen med representanter fra trommedamene, skigruppa, MIL, teaterlaget, Nordland Akademi og musikkforeningen.

– Vi, lag og foreninger, tar tilbake arrangementet, slik det kanskje var i starten. Akademiet tar den akademiske og kulturelle biten, så sørger vi for åpning, hageselskap og de tradisjonelle arrangementeten.

– Dette er et flott kulturarrangementet, og det er fint å kunne bidra til å holde festen igang. Pengene er til arrangement for barn og unge, og det er viktig, for de tar med seg foreldre og besteforeldre, sier Lund.