Natt til fredag gikk en fiskebåt på grunn og havarerte utenfor Kringlen i Sortland. Redningsskøyta Knut Hoem forsøkte å berge båten fredag formiddag. Det gikk ikke slik de hadde håpet.

- Vi måtte rett og slett gi oss på det. På grunn av stor vanninntrenging, vurderte vi det som for risikabelt å begynne med lensing. Når båten ligger så dypt, har vi ikke god nok kontroll. Den var såpass skadet at vi ikke kom til i lasterommet, forteller skipper Hallstein Nilsen til VOL.

Får privat hjelp

At Knut Hoem og mannskapet om bord ikke var kapable til å bistå den havarerte fiskebåten, betyr ikke at den blir liggende i vannet. Annen hjelp er allerede underveis.

- En privatperson, som har en fiskebåt med maskinelt utstyr om bord, skal forsøke å dra båten på land i løpet av kvelden. Vi regner derfor med at det ordner seg, sier Nilsen.

Eksakt hva som skjedde i forbindelse med havariet, har Nilsen foreløpig ikke fått oversikt over.

- Vi vet at det skjedde nært land og i forbindelse med krabbefiske, der fiskerne holdt med noen teiner- Flere detaljer enn det har jeg ikke nå, sier han.

Sjelden kost

Det hører til sjeldenhetene, men det hender at redningsskøyta ikke klarer å bidra med sin kompetanse ute på havet, noe som altså var tilfellet i forbindelse med det nevnte fiskebåthavariet.

- I de fleste tilfeller går det greit, men vi kan møte veggen vi også. Men når faren for sikkerheten blir for stor i redningsarbeidet, kan vi rett og slett ikke ta sjansen, slår Hallstein Nilsen fast.