Tipset til politiet kom fra publikum. I etterkant har publikum barnehagen gjort søk etter små, blå tabletter på området, som det er mistanke om at har blitt liggende igjen etter hendelsen.

Det skal være gjort funn etter rester av rusbruk, men foreløpig er det ikke funnet det de mistenker er tyngre rusmidler.

Siri Strand, barnehagestyrer i Vestmarka barnehage, forteller at de har god kontakt med politiet, og at hun var i kontakt med dem senest i morges.

– Barnehagen er åpen, som vanlig. Vi har goderutiner for utesjekk hver morgen.

Rutinen kom på plass etter at de for åtte-ti år siden hadde gjort funn av sprøytespisser på barnehagens uteområder.

– Ungene vet ikke noe om det som er skjedd, sier hun i forbindelse med helgens hendelse.

Ned mot barneskolealder

Strand opplyser om at det var en av foreldrene til ungdommene som hadde varslet om hendelsen.

Politiet vil ikke gå ut med nøyaktig alder på de involverte.

– Vi har grunn til å tro at det er tilbudt og distribuert tyngre narkotiske stoffer til barn ned mot barneskolealder, sier Vibeke Ingebrigtsen i Vesterålen politidistrikt.

Det blir kantslått rundt Vestmarka barnehage tirsdag formiddag. Foto: Aurora Sæverud

Politiet velger å gå ut offentlig for å advare foreldre og andre involverte. De ser alvorlig på hendelsen om bruk av narkotiske stoffer i en barnehage.

– Gunnen til at vi gikk ut med nyheten var at vi ikke ønsket at det skulle bli noen skader – hvis noen merket at barn eller ungdommer fikk symptomer, som resultat av tyngre typer narkotika.

Hun råder voksne til å følge godt med på ungdommene, og bry seg om at de er trygge.

Ber om tips

Ingebrigtsen ber nå publikum og involverte om tips – både i denne saken, og andre saker, der de kan forebygge tyngre typer narkotika.

– Mange syns det er skummelt å snakke med oss, men vi prioriterer ikke bruk . Vi bryr oss om de ungdommene, at de ikke skal lide noen skade verken fysisk eller psykisk, men møte rett hjelp. Vi vil forebygge videre skade.

Politiet ser en endring i at flere, og yngre mennesker, ned mot barneskolealder er blitt tilbudt tyngre narkotiske stoffer enn det de er gjort tidligere.

– Foreldre og barn og unge kan ta kontakt med oss, også uten at det får konsekvens for egen bruk, sier Ingebrigtsen.