Under årets TV-aksjoner temaet «La barn leve i fred», som er Redd barna sitt prosjekt. I år går pengene som samles inn il å hjelpe barn som er rammet av krig og konflikt.

I likhet med tidligere år har formannskapet i Sortland kommune også i år vedtatt å gi penger, og i år er det bevilget 40.000 kroner til TV-aksjonen.

Tove Mette Bjørkmo, varaordfører og leder av TV-aksjonskomiteen i Sortland, sier i en pressemelding at hun synes det er hjerteskjærende å tenke på at barn over hele verden fortsatt opplever konflikter og vold som påvirker deres rett til å leve i fred og trygghet.

– Redd Barna har gjort en utrolig innsats i å beskytte og styrke barns rettigheter i mange tiår, og formannskapet ønsker å støtte deres viktige arbeid. Vårt bidrag på 40.000 kroner er en liten, men viktig del av den globale innsatsen for å skape en tryggere og mer rettferdig fremtid for alle barn, sier Bjørkmo.

Hun oppfordrer alle innbyggere til å delta i årets TV-aksjon.

– Enten ved å gi et bidrag, engasjere seg frivillig eller spre budskapet om dette viktige temaet. Sammen kan vi bidra til å gi barn en mulighet til å leve i fred, avsutter hun.