Innkjøpet bestod av fire Mazda CX5 og tre CX3.

Nina Schaug er blitt en av de største bileierne i Vesterålen. Hun har en bilpark på 31. Mange er kjøpt hos Biltrend på Sortland.

– Jeg har hatt et samarbeid med Biltrend i ti år. Det er et godt samarbeid, som har gjort at jeg holder meg til dem.  I tillegg er det biler som holder godt og er lite feil med, sier hun.

Schaug sier at hennes kunder etterspør biler av den typen hun nå har kjøpt inn.

forteller at også markedet etterspør de bilene hun nå har kjøpt hos Biltrend. De to Mazda-modellene har firehjulstrekk.

– Aktiviteten hos Andøya Test Center har økt, og jeg er så heldig å ha en avtale med dem. De krever firehjulstrekkere, for de skal blant annet opp på fjellet. Så det er derfor litt av grunnen til at jeg kjøpte de bilene jeg gjorde i mai, sier hun.

På toppen

Mazda solgte totalt 10 biler i Vesterålen i mai. Mazda klatret dermed helt til topps på listen over de mest solgte personbilene i Vesterålen. De måtte imidlertid dele topp-plassen med Toyota, som også solgte 10 personbiler i mai.

De mest solgte personbilmerkene i mai:

Merke, og antall.

Toyota 10

Mazda 10

Volkswagen 9

Nissan 4

Peugeot 4

Ford 3

Suzuki 2

Tesla 2

Kilde: OFV

De mest solgte modellene i mai

Modell og antall

Mazda CX-5 6

Toyota C-HR 5

Toyota Yaris 4

Volkswagen Golf 3

Mazda CX-3 3

Nissan Leaf 2

Nissan Qashqai 2

Volkswagen Tiguan 2

Peugeot 5008 SUV 2

Ford Kuga 2

Tesla Model X 2

Volkswagen Transporter/Caravelle 2

Kilde: OFV

Nissan er fortsatt det mest solgte bilmerket i Vesterålen i år. I alt er det solgt 43 Nissan-modeller i år. Volkswagen er på andreplass med 34 salg og Toyota har hatt 27 salg.  På samme tid i fjor toppet Toyota med 53 salg.

Litt bak fjoråret

Samlet er det solgt 206 personbiler mot 225 til samme tid i fjor. Inkluderer vi varebiler, kombibiler og busser er Volkswagen på toppen med 50 salg. Nissan er nummer to med 47 salg og Toyota er nummer tre med 41 salg. Totalt er det solgt 302 personbiler, vare- og kombibiler og busser. På samme tid i fjor var det solgt 308 enheter.

1. Nissan Leaf 24

2. Mazda CX-5 14

3. Nissan Qashqai 12

4. Volkswagen Golf 12

5. Toyota Rav4 11

6. Volvo XC60 11

7. Toyota C-HR 10

Kilde: OFV