De siste dagene har et stort tv-team vært i sving i Øksnes. Produksjonsselskapet Nordisk Film og TV er nemlig i kommunen for å gjøre opptak til en ny sesong av kjedisutgaven av «71 grader nord». Teamet, som teller rundt 55, har base på Myre Kysthotell, og skal i løpet av en liten uke gjør opptak flere steder i kommunen.

Tirsdag formiddag rigget de seg til på Meløya utenfor Alsvåg. VOL får naturligvis ikke lov til å gjengi hvilke deltakere som var på plass, eller hvilke konkurranser som ble gjennomført, men vi kan konstatere at alt lå til rette for fantastiske bilder med Gavlfjorden og Andøy-fjellene som bakteppe.

– Været er helt utrolig, det hjelper selvfølgelig på, men vi har også fått mye oppbacking av lokalbefolkning og næringslivet her. Vi har blitt veldig godt tatt imot, det er fantastisk å være her, sier programleder Tom Stiansen til VOL.

Opptakene som gjøres i Øksnes skal bli til over to episoder. Det er ikke avgjort når programmet skal sendes, men trolig blir det sendt etter neste års vinter-OL.

Programleder Tom Stiansen hygget seg i sola under opptak på Meløya onsdag.

Øksnesværing i produksjonen

Midt i det hele jobber øksnesværing Synne Bolstad, som er produksjonskoordinator i Nordisk Film og TV. Hun har fra før fem turer bak seg Norge på langs med «71 grader nord».

Som koordinator har hun i forkant av opptakene ansvar for å forberede hvilke steder som skal besøkes, planlegge konkurranser og etapper som skal gjennomføres. Når teamet er på tur skal hun sørge for at alle planene som er lagt blir gjennomført i praksis.

– Det er helt sprøtt å være med på. Du har jobben og hjemmet ditt på fire hjul i fem uker, og du får se fantastiske steder, sier Bolstad til VOL.

Synne Bolstad fra Bollvågen i Øksnes jobber som produksjonskoordinator i Nordisk Film og TV, og har omsider klart å få teamet bak «71 grader nord» med seg til hjemkommunen. Foto: Silje Helene Nilsen

Fra sin beste side

Og etter mye framsnakking har hun omsider klart å lokke tv-teamet med seg hjem til Øksnes.

– Det kunne ikke blitt bedre. Alt viser seg fra sin beste side. Folk og næringsliv har stilt opp, alle er på tilbudssida og hjelper til. Det er ikke farlig å ta gjengen med til Øksnes, når det er slik de blir møtt, sier Bolstad.

Hun forteller at de skal gjøre opptak på flere steder i kommunen.

– Når vi først kommer hit så har jeg jo lyst til at vi skal vise fram alle perlene her, sier Bolstad.

Fotografene venter på neste runde med opptak på Meløya i Øksnes. Foto: Silje Helene Nilsen

Stor reklameverdi

På sidelinja under opptakene sto det også to ivrige publikummere. Ordførerne i Øksnes og Sortland, Karianne Bråthen og Tove Mette Bjørkmo, var spesielt invitert til å overvære innspillingen.

Bråthen fikk seg også en overraskelse da hun plutselig oppdaget at gjengen rigget seg til rett nedenfor huset hennes på Meløya.

– Dette er veldig artig, sier Bråthen.

Ordførerne benyttet selvsagt anledningen til å posere med programleder Tom Stiansen. Foto: Silje Helene Nilsen

De to er ikke i tvil om at programmet, når det sendes, vil ha stor verdi for Vesterålen og for reiselivet i regionen.

– Dette er en unik måte å få vist fram Vesterålens perler på for hele landet og verden. Dette skal vi bruke for alt det er verdt, for det blir veldig god reklame for regionen. Vesterålen er underkommunisert som reisemål, og ting som dette bidrar til at flere får øynene opp for regionen vår. I dag er vi derfor to veldig stolte ordførere, sa Bjørkmo, som også er leder i reiselivsutvalget i Vesterålen.