– Det er en selvutviklingsbok i to deler. Den ene handler om mine egne erfaringer med å ha en kronisk sykdom. Den andre består av øvelser for å komme seg videre, sier Elvaker.

En bok for alle

Hun understreker at boken er for alle.

– Det handler om ting man bør være bevisste på. I hverdagen er det lett å glemme hva som er viktig, sier hun. Selv om boken er vinklet mot hennes egne opplevelser med helsevesenet, mener hun alle kan ha nytte av å lese den.

– I boken får de øvelser som de kan gå videre med, og man trenger ikke være syk for å lese den og bruke øvelsene, sier Elvaker.

Mange vil kjøpe

Elvaker har allerede hatt med seg boken til en messe på Sortland.

– Jeg solgte rundt 20 bøker den første uka etter at den kom, og har også fått tilbakemelding fra mange om at de skal kjøpe den, sier hun.

– Lett og fin bok

En som allerede har lest boka er Mona Rydningen, som driver Galleri C sammen med Ann Vera Martinussen.

– Jeg leste boka på to timer. Du har skrevet veldig lett og fint, sier hun, og legger til at de syntes det passet fint med en boklansering med en kvinnelig forfatter på kvinnedagen.

– I tillegg til at jeg skal fortelle om, og lese fra boka, så skal Liridona Rusiti, som er elev ved musikklinja på Sortland, synge.

Rød løper og sprudlevann

Det spares ikke på noe når den lokale forfatteren skal presentere boken sin. Både rød løper, sprudlevann og signering står på programmet. Elvaker legger til at selv om lanseringen skjer på kvinnedagen, så er ikke dette noe eksklusivt kvinnearrangement.

– Nei, mannfolkene får også lov til å komme, sier hun.

Vil løfte fram mangfoldet

De to galleristene forteller at slike arrangementer ligger innenfor intensjonen deres med galleriet.

– Vi vil at folk skal komme hit og vise fram kunst i ulike former, vise at vi som driver med kunst støtter hverandre og løfter fram mangfoldet som finnes i Andøy, sier Martinussen.