Båten som bare dager etter at Magnus kjøpte den, ble stjålet, er nå funnet igjen i Harstad. Alt er helt fint, og båten fungerer utmerket.

- Båten er helt i orden, og alt fungerer, sier Benny Høynes, en av initiativtakerne bak kronerullingen som ble satt i gang i sommer.

Folkebevegelse for Magnus

Båttyveriet til 7-åringen fra Kongsvik startet i august en aldri så liten folkebevegelse, med vesterålingene Benny Høynes, Ole Håkon Johnsen og Kent David Brunborg i spissen. Da det ble kjent at noen hadde stjålet båten som en sjuåring hadde brukt alle sparepengene sine på - og at det hadde skjedd så kort tid etter anskaffelsen at den ennå ikke var forsikret, da tente folk.

Vesterålingene opprettet facebookgruppen «Vi som vil at Magnus (7) skal ha båten sin tilbake», som fikk hundrevis av medlemmer på et blunk. Etter en kronerulling ble det nok penger til at Magnus kunne kjøpe seg en ny båt, og et overskudd på 7.225,- gikk til Redningsselskapets arbeid for barn og unge.

Skal selges

Sist helg fikk far til Magnus, Rainer Gundersen, en telefon fra en mann med et naust i Harstad. I naustet hadde mannen funnet båten. Han gjenkjente den raskt som Magnus' forsvunnede båt, og tok kontakt.

- Politiet dro og hentet båten. De har prøvd å lete etter spor, men jeg tror ikke de har funnet noen. Nå prøver jeg å «shine» opp båten. Alt var demontert da den ble funnet, så nå har jeg montert på alt, og prøver å få den så fin som mulig før den skal auksjoneres bort, sier Gundersen.

Magnus selv har vært litt avventende til det hele.

- Han synes det er litt rart at gammelbåten nå står ved siden av den nye, men han er fornøyd med nybåten. Vi har akkurat nå vært på havet, og er på vei i land, sier Gundersen.

Til inntekt for Redningsselskapet

Ifølge Høynes var det tidlig i prosessen under innsamlingsaksjonen klart at dersom den stjålne båten skulle dukke opp, skulle denne selges og inntekten av salget gå uavkortet til Redningsselskapet for sitt arbeid med barn og unge i Nordland.

Så etter ønske fra initiativtakerne og familien Gundersen i Kongsvik, legges båten nå ut for auksjon.

- Vi er kjempeglade for at båten er funnet. Nå håper vi at det blir mest mulig penger til Redningsselskapet, sier Gundersen.

- Vi håper selvsagt å få mest mulig for den, og samtidig vil pengene gå til et kjempefint formål. Om noen ønsker å by, så kan de ta kontakt med meg (VOL kan formidle kontaktinformasjon, journ.anm.), sier Høynes.

Allerede har det kommet inn et bud på 10.000 kroner, ifølge facebookgruppa.

Enorm støtte

Hjemme hos familien Gundersen i Kongsvik tikker det fortsatt inn meldinger og telefoner fra folk over hele landet som lurer på hvordan det går med Magnus.

- Hele denne saken har vært helt utrolig. Først ble båten stjålet - og det var trist og leit. Så kom disse tre kongene fra Sortland og startet kronerulling, og Magnus fikk ny båt. Folk ringer og spør om Magnus har det fint, og hva han skal i helga. Jeg tror nok at dette har betydd mye for mange folk.

Støtten familien har fått har vært enorm.

- En fremmed mann har betalt forsikringen på båten ut neste år. En annen fremmed mann har ringt og sagt han skal betale forsikringen etterpå. Midtveis i prosessen tilbød tre anonyme personer å kjøpe ny båt, dersom det ikke ble samlet inn nok penger - men kun hvis de fikk være anonyme. Her er det folk som gjør noe for andre uten å skulle ha noe igjen. Det handler ikke om å profilere seg selv, men saken, sier Gundersen, og forteller at det har kommet noen tårer både hos han og kona.