For andre år på rad er det tradisjonsrike nyttårsløpet Nyttårspæsen avlyst på grunn av mildvær.

– Nå er været stort sett slik det stort sett var hele forrige vinter, det er ikke annet å gjøre enn å håpe at det skal bli vinter igjen, sier rennleder Steinar Henriksen i Sortland og omegn skiklubb (SOSK).

– Vi er nok ikke den eneste skiklubben som ønsker seg bedre forhold, slik de vi hadde for en uke siden. Men vi får bare fortsette å være optimistiske, det nytter ikke å henge med hodet på grunn av været, fortsetter han.

LES MER: Håper på bra "Nyttårspæsen"

Bekymret for rekrutteringen

Selv om han ikke vil være pessimistisk, så ser ikke Henriksen lyst på de milde vinterne.

– Blir denne vinteren like dårlig som den vi hadde i fjor, så kan det få stor betydning for rekrutteringen, sier han.

Nyttårspæsen var nemlig ikke det eneste skirennet SOSK måtte avlyse på grunn av mildvær i forrige sesong.

– I løpet av hele fjoråret var det veldig mange renn som ble avlyst. Dette været er ikke overraskende, men skuffende. Gjennom de siste årene er det dessverre blitt vanlig at vi har en kort tid der det er minusgrader og snø, så kommer mildbølgene. Jeg håper på bedre tider, sier Henriksen.

Vil arrangere nytt renn

Nyttårspæsen har blitt arrangert av SOSK i over 20 år ifølge Henriksen. Startskuddet for årets renn skulle gått førstkommende lørdag 3. januar.

– Dersom det nå skulle komme mye snø fremover, kommer dere til å arrangere rennet på et seinere tidspunkt?

– Det kan bli vanskelig, for sesongen er lagt så det er stort sett skirenn hver eneste helg i regionen. Men dersom vinterforholdene er til stede i en ledig helg, så vil vi prøve å få det til så langt det er mulig, sier Henriksen.

Han forteller at det i forkant av årets renn var bra med interesse om nyttårsrennet, og antar at over hundre deltakere vil gått.