I det hustrige været i starten av uka var det bortelaget Stokmarknes som startet best mot hjemmelaget Melbo 3, i denne femtedivisjonskampen.

- Mai e varm, mens juni e kald hær i Vesterålen, ropte en av de 30 tilskuerne på Havfisk stadion i den sure vinden.

Etter en tøff førsteomgang med overtak til Stokmarknes gikk lagene til pause med 1-2.

Andreomgang skulle bli et helt annet eventyr for hjemmelaget. Med to flotte mål snudde de kampen og vant til slutt 3-2, etter at Marcus Celius Hangeland plasserte ballen iskaldt i hjørnet.

Væravhengig

Mens kampen duret og gikk var dugnadsånden høy på den kommende tribunen på stadion.  Tilskuerne har allerede tatt i bruk tribunen.

- I løpet av neste uke håper vi å ha taket på plass. Når taket er kommet opp på søylene er det ikke mye igjen. Det må jo males på baksiden og begge tingene er væravhengig. Siden dette går på dugnad så har vi ikke noen offisiell dato, men om mellom to-tre uker er nok stadion klar. Det avhenger av om det kommer nok folk og hjelper, sier ingeniør Kurt Rønning.

Dugnadsånden har vært på topp siden starten av april. 110 elementer ble bygget i starten og i slutten av april startet graving og betongstøping. Nærmere 80 stykker har vært med på dugnaden. Bortsett fra rød-dagene i mai har det vært aktivitet hver dag mellom fem og ni på ettermiddagen.

Kaffepauser

- De som har brukt å komme etter halv syv ble bare sittende å drikke kaffe, spøker gutta i den harde kjernen.

- Noen har vært med bare noen dager når de kunne mens andre har vært med alle dager. En slik dugnadsordning synes vi har fungert greit og alle grader av deltagelse er kjærkomment. Vi har jo også fått stor hjelp fra guttespillere i alle aldre og fra a-laget. I tillegg var også yngre flyktninger fra mottaket med, sier Kristin Grøm.

Det er plass til hele 304 tilskuere på tribunen.

- Det er kravet i andredivisjon. I tillegg blir det laget plass for de med el-biler. Under tribunen blir det redskapsslager og i tillegg blir det speakerbu.

Fyller kravene

Bak tribunen holdes det på å male blått.

- Inne i blåfargen skal det bli ett stort MIL-emblem i hvit, forklarer Grøm.

En av dugnadshjelperne, Bård Fjellheim kommer med en oppfordring til “Nesset-væringene”.

- Folk fra Stokmarknes oppfordres til å komme og hjelpe med resten, sier han med et smil om munnen.

Med oppslutningen rundt MIL, tribuneanlegg og ny flerbrukshall på øya er det liten tvil om at kvaliteten på fotballøya vil bli merkbart bedre i årene som kommer.