Da nominasjonskomiteen i Nordland SV leverte sin innstilling til stortingsliste for halvannen uke siden, var det med fylkesråd for næring, Mona Fagerås, på topp. I helga ble hun enstemmig valgt til partiets førstekandidat i Nordland.

Store sko å fylle

Fagerås kommer fra Vestvågøy og har bakgrunn som lærer og rektor.

- Jeg er stolt og ydmyk for den tilliten som partiet har vist meg. Med profiler som Hanna Kvanmo, Inge Myrvoll, Åsa Elvik og Geir-Ketil Hansen, som har satt sitt preg på dette fylket med SV-politikk tidligere, er det store sko å fylle, sier Fagerås i en pressemelding.

Om Fagerås skulle havne på tinget vil fiskeripolitikk, fordelingspolitikk og skolepolitikk være viktig for lofotingen.

- Dagens regjering har en tydelig sentraliseringsprofil, og vi trenger enda tydeligere nordlandsstemmer som kan fremme Nordlands interesser på Stortinget, sier Fagerås.

Utflyttet vesteråling på listen

- Som fylkesråd for næring kjenner jeg etter hvert fylket og de mulighetene som ligger her. Men da trenger vi en ny regjering som faktisk satser på kysten og de menneskene som bor her, sier Fagerås i pressemeldingen.

Partiet har foreløpig kun nominert de fem første plassene. Som eneste vesteråling finner vi Åshild Pettersen på tredjeplass, som representant for Vefsn, hvor hun i dag bor og er varaordfører.

Nordland SVs nominasjonsliste:

1. Mona Fagerås, 44, Vestvågøy2. Marius Meisfjord Jøsevold, 41, Nesna3. Åshild Pettersen, 30, Vefsn4. Vegard Johan Jæger, 32, Narvik5. Kaja Ljønes Lund, 21, Bodø