– For en time siden fikk alle vannet tilbake. Det gikk bedre enn forventet, og nå fyller vi igjen, forteller driftsoperatøren for vann i Sortland kommune, Per Edvardsen, til VOL klokken 14.30.

Litt før klokken 11.00 holdt de fortsatt på å grave, men på grunn av mye tele tok det lengre tid enn ellers på året.

Trodde det kunne ta flere timer

Tidlig tirsdag morgen oppsto det en vannlekkasje på Sortland som førte til at store deler av Vestmarka var uten vann i en periode.

– Jeg tror vi blir ferdig i løpet av arbeidsdagen og at alle skal ha fått vannet tilbake til rundt klokken 16 i dag, med mindre vi plages med noe. Vi fant feilen i løpet av en time, jobben er å grave den frem når det er en meter med tele, sier han.

– Gammelt eternittrør

Det er fortsatt de samme berørte områdene som da VOL snakket med Edvardsen litt før klokken 08:00 tidligere i dag:

– Per nå er det et lite område som er stengt og jeg tipper at rundt 15 husstander er uten vann. Det vil de bli ut dagen, sa han da.

Edvardsen forklarer at husene som er helt uten vann gjelder ved krysset ved Sagaveien/Årsveien, Åsveien/Kirkåsen og en del av Bakkeveien.

– Vet dere noe om årsaken til lekkasjen?

– Ja, det er et gammelt eternittrør som det har gått hull på. Det er fortsatt noen av de igjen på Sortland og det er ikke så lenge siden det skjedde sist, så dette blir nok neppe siste gangen, sier han.

Edvardsen sier at det foreløpig ikke er avklart hvor de som nå er helt uten vann kan hente vann hvis det blir behov, men at det er noe de må få klarhet i.