Mandag gikk første episode av Top Chef på TV 2, og mesterkokk Halvar Ellingsen fra Sigerfjord gikk ikke bare videre, men ble kåret til kveldens beste kokk.

– Det har vært helt vilt, jeg har fått masse meldinger og gratulasjoner og brukte to timer i går på å få oversikt og svare på meldinger, sier Ellingsen til VOL.

Onsdagssuppe

Hele Top Chef er allerede spilt inn, og før realityserien kom på tv, har Ellingsen rukket å flytte fra Oslo til Sortland, hvor han planlegger å starte restaurant.

Frem til restaurantåpningenvil han blant annet tilby sortlendingene onsdagssuppe til lunsj hver uke han har anledning utover vinteren og våren.

Suppesalget vil foregå på torget på Sortland – direkte fra den gamle postbilen han nylig har kjøpt.

– Jeg gjør det fordi det er kult å få folk ut av kontorene. Det er uansett ingenting annet som skjer på en onsdag formiddag på Sortland. Også er det en god mulighet for meg å gjøre meg synlig til jeg åpner restauranten, sier Ellingsen.

Håper på sladder

Han sier at prosjektet med onsdagssuppe virker svært lovende.

– Det har vært masse bra respons, og mange har forhåndsbestilt suppe. Jeg håper at det blir suppekø, og at folk kommer til å utveksle sladder i køa, sier han.

Første onsdagssuppe ut er den japanske retten ramen.

– Ramen er en nuddelsuppe proppet med masse digg smak. Jeg serverer den med svineknoke, vårløk og kokt egg, skriver Ellingsen på Facebook.

PS: Hver uke kan du la deg inspirere av Halvar Ellingsens matspalte i SortlandsAvisa og Vesteraalens Avis.