Etter kun tre år trenger Stokmarknes Idrettslag igjen ny tråkkemaskin. Knapt en uke har gått uten feil på maskinen, til slutt sa det stopp. Med dårlig vær de siste vintrene, har ikke maskinen fått tråkket så ofte som den skal. Normalt skal en slik tråkkemaskin fungere til 65- til 100.000 timer. Idrettslagets tråkkemaskin har kun gått i 300 timer.

- Hvis tråkkemaskinen hadde hatt mulighet til tråkke så ofte som den skal, hadde nok problemet kommet mye tidligere, sier en fortvilt Arild Fredriksen, leder i Stokmarknes IL.

Stor gjeld

Tråkkemaskinen har to års garanti, og det fører dermed til at Stokmarknes IL ikke får dekt ny maskin av forhandler Antra AS. Ny tråkkemaskin kommer på 1,4 millioner. Heldigvis får de en million for den de har av samme forhandler, men må ut med et mellomlegg på 400.000 kroner.

- Det er økonomisk ille for en liten klubb som oss. Så vi sitter med en gjeld på 400.000 på grunn av omstendighetene, sier Fredriksen.

Trenger hjelp

Stokmarknes IL vil gi en oppfordring til privatpersoner og næringsliv om å hjelpe.

-Så ærlig må vi være. Dette blir en for stor belastning og er rett og slett tragisk, sier Fredriksen. Idrettslaget vil sende ut giroer og gå til bedriftene i Hadsel å be om hjelp. Fredriksen påpeker at de ønsker og hvert fall holde den høye standarden løypene har i dag.