Brigt Rødli syns det er moro at han kan bidra til treningsglede. Foto: Ragnhild Stikholmen

- Det er jo veldig artig at der er så mange som vil være med, stråler Brigt Rødli. Men at så mange stiller opp ukentlig for å trene med ham, vil han ikke ta æren for selv.

- Dette er egentlig et initiativ fra to damer som ville komme i bedre form. De hadde ambisjoner om å kanskje springe 5 eller 10 kilometer til sommeren, og ville begynne nå i høst. Det hele var ment som en slags personlig trener-løsning, men så kom det til fler og fler, og nå er vi en hel gjeng.

Ikke tak

For Brigt er det det samme om det er to eller flere titalls personer med på treningene. Han tar det hele med knusende ro, og synes treningen er artig. Han er imponert over hvor raskt jungeltelegrafen har gått, og at de nå er en gruppe på omlag 20 som jogger fast to dager i uka, er en god ting. Det er bare en liten måned siden joggingen startet opp.

- Hvis jeg kan bidra til å gi folk velvære og god fysisk form, samt sosialt samvær, så synes jeg det er veldig hyggelig, sier han beskjedent.

Lavterskel

Tilbudet er ikke ment som en trening for de proffe, snarere tvert i mot. Brigt holder fokus på at det skal være trening som passer for alle.

- Jeg synes det er så mye fokus nå om dagen på at treningen skal være knallhard. Slik er det ikke her, dette er et tilbud som skal passe for alle, sier Brigt.

Han peker på at det er fullt mulig å komme i form med kun rolig trening. På treningene hans er det lagt opp til at man skal både gå og jogge.

- Formen skal komme sigende sånn litt etterhvert, forklarer han.

Han er streng på at dette er en gruppetrening, og at selv om gruppen har varierende form, så får ingen lov til å løpe fra hverandre.

I tillegg til jogging, legger han opp til litt styrkeøvelser med kun kroppen som vekt.

- Det skal jo kjennes litt da, men man skal ikke bli helt «ødelagt» heller.

Hele Hadsel

Da Brigt så hvordan treningene utartet seg, lagde han en facebookgruppe og kalte den «Ulvøyjoggen!».

- Navnet er ikke helt tilfeldig. Det ble valgt fordi jeg vil at folk fra andre steder i Hadsel også skal føle seg velkommen, for det er de. Dette er ikke forbeholdt melbufolk, sier Brigt oppmuntrende.

Selv om Brigt er i lederrollen nå, sier han at når hans egen treningssesong starter opp vil han ikke ha kapasitet til å føre treningene like hyppig som nå, men etter planen skal gruppen bli selvdreven.