Ap, Sv og Sp framsatte under torsdagens kommunestyremøte et forslag om at Hadsel kommune skal kjøpe bygget til Søndre barnehage.

Les mer: Posisjonen vil kjøpe Søndre barnehage

– Dette ser litt spesielt ut

Tidligere Hadsel-ordfører Kjell-Børge Freiberg reagerte på varaordfører Kurt Eirik Jenssen (Sp) sin rolle i saken.

Han la i går ut følgende melding på sin åpne Facebook-profil:

– Spennede forslag, men litt usikker på prosessen her og hvor god den er! Litt mange hatter her, synes jeg. I går ble Camilla S. Rodal kastet fra styret i Søndre Barnehage AS. Innvalgt ble Kurt Jenssen. I går altså! I dag som varaordfører og kommunestyremedlem fremmer han forslag om at kommunen skal kjøpe bygget Søndre Barnehage AS eier og leier ut til barnehage. Der han er styremedlem!

– Oppfattet i går at ordføreren mente det var problematisk at det satt personer i styret som kunne utnytte sin posisjon (les Wedding) til å oppnå fordeler for andre selskap (som forøvrig jeg mener rammes av straffeloven i så fall). Men jeg er ikke helt sikker på hvem som utnytter sin aksjeposisjon her ovenfor hvem? Håper de har sjekket habilitet her, for dette ser litt spesielt ut…

– Skulle ha vært sjekket ut

Jenssen har lest Freibergs Facebook-status.

– Jeg ser at «gammelordføreren» er blitt «syvende far i huset» rett som det er i mange sammenhenger, kommenterer Jenssen i en e-post til VOL.

Han legger til at i dette tilfellet skulle habilitetsspørsmålet ha vært reist som en følge av at forslaget fra posisjonen (SP/AP/SV) ble fremmet.

– Jeg er valgt inn som kommunens representant i styret i Søndre Barnehage AS, som eier bygget. Ellers har jeg ingen kommentar til saken utover at habiliteten skulle ha vært sjekket ut, sier Jenssen.