I september tok Vesterålen turlag over hytta i Appelsinholla fra Sortland Røde Kors. Hytta fikk da navnet Turlagsstua.

– Alle er velkommen til å ta anlegget nærmere i øyesyn, og turlaget tar gjerne imot synspunkter på fremtidig bruk. Forslag til utbedringer tas også imot med takk, sa Vesterålen turlags leder Trond Løkke i forbindelse med overtakelsen i september.

Les også: Turlaget har overtatt Røde Kors-hytta

Jobber med saken

Et halvt år senere er det fortsatt ikke helt bestemt hvordan turlaget skal benytte seg av hytta fremover.

– Vi har en gruppe som arbeider med prosjektet, og vi har begynt å skissere hvordan vi skal utvikle stedet, uten at noe er landet endelig, sier leder Løkke.

Åpner opp i påska

Det er imidlertid bestemt at hytta skal være tilgjengelig for turgåerne den kommende påska.

– Da blir det åpent, men det er uklart om vi klarer å få på plass noe utlånstilbud i 2017. Slik hytta fremstår nå, er den ikke tilpasset driftsformen for såkalte «ubetjente hytter», sier Løkke.

Lørdag 25. mars er det planlagt vaskedugnad og klargjøring av hytta til at den skal brukes til påskekafé.

Gjerder inn hytta

Thomas Stigen sitter i interimsstyret til Turlagsstua.

– Vi er en gjeng som arbeider med å få hytta i stand til påske. Vi arbeider med å bytte begge fyringsovnene og en del forefallende, sier han.

De planlegger også en mulig utvidelse av hytta, inkludert bygging av et uthus/vedlager/anneks.

– Dette er ikke landet ennå. I løpet av våren skal vi prioritere å gjerde inn området for å unngå at sauer setter seg fast under hytta, og for å gjøre det mer trivelig å bruke uteområdet.

Vannforsyning (brønn) og toalettforholdene er også høyt oppe på prioriteringslisten.

Søppelproblem

Stigen sier at ikke alle av de mange turgåerne i området er like flinke til å ta med seg søppel etter at de har rastet ved Turlagsstua.

– Vi ser at området er populært, og terrassen med bord og benker er stadig i bruk. Vi vil oppfordre alle som bruker området til å ta med seg avfallet hjem igjen.