- Jeg blir helt slått i bakken når det er snakk om at det kanskje ikke blir noe i det hele tatt, sier Engen til VOL når han får beskjed om hva som står i saksutredninga.

Rådmannen mener at Museum Nord enten må gi seg når det gjelder forutsetningen om økt investeringsramme fra kommunens side, eller så må staten akseptere en kommunal løsning. Det siste alternativet er å skrinlegge hele prosjektet.

Les også: Vernebygget kan havarere

Nå håper Engen at politikerne finner en løsning, slik at byggingen kan komme i gang.

- Jeg tenker at vi ikke kan kaste 120 millioner kroner på havet. Vi må bygge for de pengene vi har. Vi kan ikke kaste bort denne muligheten, den kommer kanskje aldri tilbake, sier Engen.

I saksutredningen peker rådmannen på at Museum Nord mener de må ha ytterligere 50 millioner kroner for å verne båten vern og restaurering av det gamle hurtigruteskipet. Museum Nord har hele tiden ment at dette burde være en del av prosjektøkonomien.

Engen mener at det er mange grunner til at et bygg blir dyrt, men at det viktigste er å få på plass et skall rundt Finnmarken.

- Man må få bygget opp. Det er mange muligheter her, det kommer jo an på hva man legger i selve bygget. Så kan man heller ta ting litt deretter om man får tak i mer penger senere, sier Engen.

Det har ikke lyktes VOL å få tak i Museum Nord for en kommentar.