50 leiligheter er under oppføring/skal oppføres. Nye eneboliger er også oppført/under oppføring.

Håndverkerne i Øksnes har altså svært gode dager.

Er i gang

I Myre havn er Steinsvik Hus godt i gang med oppføring av Havna Boligpark, leiligheter i tre byggetrinn, til sammen 30 leiligheter. Første etappe består av to bygninger, der 11 av de 12 leilighetene er solgt og anslås å være innflyttingsklare til jul.

Etappe to, et bygg med seks leiligheter startes så opp ganske umiddelbart.

For det tredje byggetrinn med 12 leiligheter er innsalget ikke startet, opplyser Arnulv Steinsvik i selskapet.

Med underleverandører er omlag 20 personer engasjert for å fullføre første byggetrinn.

- Det har vært stor interesse for prosjektet. Prisen ligger mellom fra vel to til vel tre millioner kroner. Leilighetene er fra 70 til 90 kvadrat og har to eller tre soverom. Hvor lang tid det tar før vi er i mål med hele prosjektet avhenger av det videre innsalget. Tilbakemeldingene forteller at det er behov for slike leiligheter. Mange vil ha det mer bekvemt, særlig eldre, og velger å selge sin enebolig og etablere seg i leilighet. Men også unge, som kanskje er mye på sjøen, vil slippe vedlikehold og andre nødvendige gjøremål som du har med en enebolig, sier han.

Sentrum Terrasse

I Myre sentrum er Sentrum Terrasse under oppføring i regi av Øksnes Entreprenør. Første byggetrinn er snart fullført. For oppstart av etappe to er man avhengig av å ha solgt et visst antall leiligheter. Men økonomisjef Øystein Knudsen regner med at denne etappen vil ha oppstart før årsskiftet.

De åtte første leilighetene skal være innflyttingsklare i slutten av august, så kommer neste byggetrinn med 10 leiligheter.

- Responsen har vært over all forventning. Vi hadde tenkt å bygge ferdig de første åtte leilighetene før salget tok til, men responsen gjorde at vi måtte gjøre om planene, sier Knudsen.

Leilighetene er sentrumsnære og er på 66 kvadrat og alle har tilgang til en spektakulær terasse på 297 kvadrat.

Takterrassen vil ha oppholdsrom, toalett og kjøkken med muligheter for kaffekok, grilling og til å lage enkle måltider. Det er heis og trapp opp til takterrassen. Det er 8 parkeringsplasser i garasjeanlegget og fem gjesteplasser. Det opparbeides lekeplass med sandbasseng, huske og sklie. Uteområdet såes til og innkjøringen til garasjene blir asfaltert. Det blir utvendig belysning av inngangspartier og parkeringsareal.

Eneboliger

Ikke alle velger leiligheter. Sørdahl Eiendom AS har oppført ti nøkkelferdige eneboliger i Myre sentrum så langt til en pris rundt tre millioner kroner inklusiv garasje. I tillegg har bedriften ei ledig tomt for utbygging.

- Har dere planer for ytterlige nybygg?

- Det vil etterspørselen avgjøre. Vi får stadig tilbud om nye tomter, men nærhet til sentrum og attraktivitet er viktig.

- Hvor lang byggetid er det snakk om?

- Fra seks til åtte måneder.

- Hva tror du om etterspørselen fremover når det bygges så mye i dag?

- Det har vært boligmangel i lang tid. Og det blir behov for nye boliger i lang tid fremover, mener Sørdahl.

Sandvikdalen

Byggmakker AS er også i høy grad en aktiv aktør når det gjelder nybygg.

I Sandvikdalen, med panorama utsikt over innseilinga til Myre havn, skal det oppføres åtte eneboliger. Tre er allerede solgt. I Alsvåg er et nytt hus under oppføring. I tillegg har bedriften tre ledige boligtomter på Langryggen.

- Vi merker en kolossal positiv vekst i Øksnes. Fiskeriene er med på å skape optimisme og jeg tror prisnivået vil holde seg, eller kanskje stige i verdi, selv med så mange nybygg på gang, sier daglig leder Atle Hansen.

God ordretilgang

Myre Trelast AS bygger ut omsorgsboliger på tilsammen 1000 kvadrat for Øksnes kommune. Tre eneboliger står også på ordrelista, forteller daglig leder Einar Knudsen.

- Det er ennå tidlig i sesongen. Jeg vet det kommer flere større ordrer og er rimelig optimistisk for hele øksnessamfunnet, sier Knudsen.

I Alsvåg legges det nå ut et større tomteområde i privat regi.