27. mars er det duket for den 33. utgaven av Rock Mot Rus på Andenes.

Fra før er det kjent at både Donkeyboy, bergenserne i Kakkmaddafakka, den kritikerroste rapperen Kaveh, og de nordnorske popyndlingene Lamark og Sondre Justad kommer. Det gjør også rapperen Izabell.

De tre siste klare

Av rockeband som blir å finne på scenen har Rock Mot Rus avslørt at både Bloodlights, Blomst og Dudes spiller. Fjorårets vinner av festivalen, Approaching Pluto fra Alta, står også på scenen under rockehelga på Andenes.

Fredag ble de tre siste bandene offentliggjort på festivalens hjemmesider: Adept, Vederkast og Resirkulert.

- Adept er fra Trosa i Sverige og har spilt sammen siden 2004. I skrivende stund er de i gang med sitt fjerde album. Post-hardcore-metalbandet kommer rett fra sin asiaturnè til Rock Mot Rus, skriver festivalen på sine hjemmesider.

Andøy-gutter vender hjem

Vederkast er et flunkende nytt band fra Tromsø, med bandmedlemmer med bakgrunn fra blant annet Taliban Airways, Turdus Musicus og Desert Highway.

-  Det er det solide saker vi får se på årets festival. Vederkast spiller melodisk progressiv hard rock. Vi syntes det er spesielt stas å få Andøy-guttene Sindre Bakland og Finn Fodstad hjem til Andøya, skriver festivalen.

Resirkulert er et ungt band fra Storfjord i Troms. Guttene spiller nord-norsk indie med innslag av punk, tung metall, surferock og pop. I 2014 fikk de boltre seg på både Bukta- og Trænafestivalen. I mars spiller de på Andøya.