Innteltene for årets aksjon går til Røde Kors og onsdag ble det holdt regionssamling for årets TV-aksjonskomiteer samt representanter fra Røde Kors sine lokallag i Vesterålen og Lødingen på Røde Kors sine lokaler på Sortland.

Fylkesleder for årets TV-aksjon, Jørn Helge Sørensen ledet møtet og informerte om årets TV-aksjon.

Også Ole-Martin Mjelva, som er Røde kors sin koordinator i Nordland, var til stede.

Turné

De er ute på en turné i fylket for å informere om årets aksjon.

Representanter fra Røde kors sine lokallag vil også bidra som bøssebærere og kanskje også på annet vis.

TV-aksjonskomitemedlemmer fra Andøy, Bø, Øksnes, Sortland, Hadsel og Lødingen var til stede, deriblant ordførerne Karianne Bråthen fra Øksnes og Tove-Mette Bjørkmo fra Sortland, som er leder for årets TV-aksjonskomite i sin kommune.

På møtet ble det vist film og orientert om årets tema. Det ble også holdt en egen presentasjon om Rødekors.

I noen av kommunene skal det holdes giverstafett/ringedugnad.

Det forventes stor aktivitet i tida fram mot TV-aksjonsdagen 23. oktober.

2 millioner

Ifølge TV-aksjonens hjemmesider skal årets TV-aksjon skal redde liv og gi omfattende helsehjelp til noen av de mest sårbare i verden – mennesker rammet av krig og konflikt. Gjennom TV-aksjonen skal mer enn to millioner mennesker få livsviktig hjelp.

- Krig og vold skaper enorme lidelser. Mennesker blir drept, og ringvirkningene for lokalbefolkningen er katastrofale. De mangler vann, mat og medisiner, helsetilbudet svekkes, de må flykte fra hjemmene sine og har ingen jobb å gå til. Dette fører igjen til underernæring, helseproblemer, utrygghet og fattigdom, skriver aksjonen på sine nettside blimed.no.

Årets TV-aksjonsmidler går til Røde Kors sitt arbeid i ni land: Syria, Libanon, Sør Sudan, Afghanistan, Myanmar, Somalia, El Salvador, Guatemala og Honduras. Pengene går også til å hjelpe flyktninger som har kommet til Norge.

Røde Kors er mange steder den eneste hjelpeorganisasjonen som slipper til med humanitær hjelp, og har gjennom lokale frivillige tilgang til dem som ellers ikke får hjelp. Gjennom TV-aksjonen skal flere mennesker i krig- og konfliktområder få livsviktige medisiner, helsehjelp, rent vann og mat. Behovet er enormt, og hvert bidrag er med på å redde liv.