Slik ordlegger Venstres Ola Elvestuen seg. Han er nestleder i Venstre, og en av dem som engasjerte seg sterkt for at Andøy ikke skulle miste overvåkingsflyene til Evenes.

Sist helg ble det kjent at Venstre søker regjeringsmakt sammen med Frp og Høyre. Det er Andøy Venstre sterkt kritisk til. Fungerende partileder, Karl Rasmus Dahle, sa til Andøyposten tirsdag at Andøy Venstre har to krav til forhandlingene: Det må ikke tillates olje- og gassleting i Andøys nære havområder, og overvåkingsflyene må ikke flyttes.

Forsvaret

Nestleder Elvestuen medgir overfor Andøyposten at Venstre ikke er helt på linje med Frp og Høyre i forsvarspolitikken. Han viser til debatten omkring landmaktstudien.

– Heimevernet, helikopterplasseringen (Bardufoss), stridsvogner og 2. bataljonen har vi fått gjennomslag for i Stortinget. Det har blitt en bra enighet om studien. Andøya- og Evenes-saken gjenstår.

– Blir det debatt om Andøya i forhandlingene?

– Vi skal forhandle om regjeringsplattformen. Forsvaret er en del av dette. Det er der vi er nå, sier Elvestuen.

– Olje blir selvsagt viktig for Venstre i forhandlingene. Hvilke andre saker er viktige?

– Vi har gått til valg på vårt program, og skal som parti forberede oss på de forhandlingene vi skal inn i, svarer Elvestuen. Han ønsker ikke å være mer konkret.

KRITISK: Karl Rasmus Dahle er blant de mange som er kritisk til at Venstre søker regjeringsmakt. Han vurderer sitt medlemskap i partiet.

– Dine partifeller i Andøy truer med utmelding. Tror du at de vil snu når forhandlingene er avsluttet?

– Vi gjør jo dette for å få gjennomslag for mer sosialliberal politikk. For å føre en grønnere og rausere politikk, mer til miljø og klima, mer til utdanning og mer til småbedrifter. Vi er det samme partiet, med de samme idealer. Jeg håper de har tålmodighet til å se på de resultatene vi klarer å oppnå, sier Elvestuen.