FORLOVET: Beate og Hugo forlovet seg raskt, og bryllupet står allerede i april. Foto: Sanna Drogset Børstad
SAMBOERE: Allerede samme helg som de møttes igjen i juli, flyttet Hugo inn hos Beate på Sortland. Foto: Sanne Drogset Børstad
SAMBOERE: Allerede samme helg som de møttes igjen i juli, flyttet Hugo inn hos Beate på Sortland. Foto: Sanne Drogset Børstad

Da Beate bød opp Hugo til dans på en bygdefest for 32 år siden, var det kjærlighet ved første blikk. Hun kom fra Steine i Bø, han fra Nykvågen. De kom seg på tvers av bygdene for å møtes, enten de måtte haike eller gå milevis.

Kjærestene forlovet seg, og Beate ble gravid med tvillinger. Det skulle imdlertid vise seg at Beate ikke kunne bære frem barna. Kort tid etterpå gikk de fra hverandre.

Fant på Facebook

32 år senere har Beate flyttet til Sortland, der også hennes datter Linn Malén Andreassen bor. På Facebook fant hun igjen sin første kjærlighet.

En fredag i juli i fjor sendte hun en melding til Hugo, for å høre hvordan han hadde det. Tilfeldighetene skulle ha det til at han akkurat da var hjemme i Bø på ferie, fra Havøysund i Finnmark der han bodde. Allerede samme kveld tok han turen til Sortland for å besøke Beate, og siden har han blitt.

– Da var det gjort. Alt det gamle kom opp igjen, sier Beate.

Les også: De er mor og datter – og bestevenninner

Sommerfugler

Det var to nervøse personer med høy sommerfuglaktivitet i magen som møttes den fredagskvelden.

– Da bilen kjørte inn i gården tenkte jeg «Herregud, no går æ i kne!». Men da han kom ut av bilen, så bare visste jeg, sier Beate.

Den første kvelden pratet de sammen til de tidlige morgentimene. Mens de begynte i hver sin ende av sofaen, jobbet de seg sakte nærmere hverandre.

– Æ hadde så løst te å ta ho på hainda, men torte ikkje, sier Hugo og ler.

Se også: Hilsener på valentinsdagen 2016

Full fart fremover

Og Hugo og Beate vet å smi mens jernet er varmt. Allerede dagen etter deres andre første møte, i juli, spurte Hugo om Beate ville gifte seg med henne. Han flyttet inn i hennes leilighet umiddelbart.

I oktober gikk han ned på kne for et ordentlig frieri, ringene ble bestilt med det samme. De hadde egentlig tenkt å forlove seg på julaften, men klarte ikke å vente så lenge.

– Vi har brukt 32 år på å vente. Det var ingenting å vente med lenger, sier Hugo.

På Beate sin 50-årsdag 22. april, skal de gifte seg i et lite og intimt bryllup hos sorenskriveren.

– Innerst inne har vi vært glade i hverandre siden vi gikk fra hverandre for 32 år siden, sier Hugo.

– Når det føles rett, er det ikke noe å vente på. Han var min første kjærlighet. Det ruster ikke, istemmer Beate.

Se også: Her er lesernes hilsener til mor

Første og siste

Nå er begge helt overbevist om at denne gangen skal de ikke gi slipp på henne. De er hverandres første og siste kjærester.

Selv om begge har med seg bagasje fra tidligere – både på godt og vondt – er de enige om at ingenting har forandret seg.

– Den eneste forskjellen er kiloene, ler Beate.

Selv synes de det er litt vanskelig å sette ordentlig ord på hvorfor de kunne være så sikre etter 32 år uten kontakt.

– Når det sitter i deg, og alt som var kommer tilbake, må det være fordi det skal være sånn.

Les også: Fra Firenze til Alsvåg

Strømmet hjerter

Beates datter Linn Malén har tipset Sortlandsavisa om paret.

– Det er jo en utrolig søt historie. Det var som om det kom hjerter strømmende ut av bilen da Hugo kom kjørende inn på gårdsplassen den fredagskvelden, sier hun og ler.

I april skal hun være forlover i bryllupet. Hun har hørt snakk om Hugo og tvillingbabyene tidligere, men møtte han for første gang i fjor sommer. Linn Malén sine barn fikk vite at mormora hadde fått ny kjæreste bare to dager etter at de møttes for første gang – for andre gang.

– Jeg var litt skeptisk med det samme, men har ikke vært i tvil i ettertid. Sønnen min på 11 kaller han allerede bestefar. Du ser så godt på de at de er stormforelska, og ikke stein tullat! Sier Linn Malén.