Vinteren 2015 meldte VOL at næringsbygget i Strandgata 17, ofte kalt Jægtnesgården, i Sortland sentrum var lagt ut for salg.

Prislappen var da på 17 millioner kroner.

Bruker 22 millioner kroner

I juni i fjor var eiendomsinvestor og bøfjerding Håkon Ulriksen i Ulriksen Eiendom i forhandlinger med eieren av bygget, Tanja Jægtnes Bech, og det ble til slutt klart at Ulriksen valgte å kjøpe den sentrale bygården.

– Jeg ga 12 millioner kroner for bygget. I tillegg bruker jeg nå ti millioner kroner på oppussingen, blant annet til et nytt ventilasjonssystem, sier Ulriksen til VOL.

PUSSER OPP SENTRUMSGÅRD: Håkon Ulriksen (i midten) kjøpte i fjor Strandgata 17. Her er han sammen med Bjørn Heireng (fra venstre), Kristine Røiri, Mona Johnsen og Ivar Steiro. Foto: Espen Mowinckel Pettersson

Ti nye leiligheter

Ulriksen bygger nå ti nye leiligheter i bygget, fem i andre og fem i tredje etasje.

– Leilighetene står klare utpå nyåret, sier Ulriksen.

Det er også besluttet at fasaden skal skinne i blåbyfarger.

– Vi lager nå ny kledning, og vi pusser opp for å ta vare på det gamle bygget. Etter hvert skal vi male i Bjørn Elvenes sine farger, men det blir sannsynligvis ikke før til neste år. I år gjør vi bare grunnarbeidet, forteller eiendomsinvestoren.

Kontorer eller butikker

Én av de tidligere leietakerne i bygget var Intersport, som drives av Jægtnes Bech og mannen Harald Bech. Butikken flyttet etter salget fra Strandgata til Skibsgården.

FLYTTET: Intersport holdt frem til i fjor til i Strandgata 17. Ingen nye aktører har kommet inn i bygget etter at sportsbutikken flyttet til Skibsgården.

Ulriksen sa i august i fjor at han ikke ønsker å kommentere hva de ledige butikklokalene i sin nykjøpte sentrumsgård skal brukes til.

– Tankene om det vil jeg holde for meg selv. Men det er klart at jeg nå er på utkikk etter nye leietakere, så får vi se hvem det blir, sa Ulriksen til blv.no.

Et drøyt år senere sier Ulriksen at han fortsatt ikke har fått på plass noen leietakere.

– Det er regulert for næring, så det blir enten kontorer eller butikker der. Men hva det blir, vet jeg ikke fortsatt ikke.

Fra 1961

Bygget er fra 1961 og har opp gjennom årene bestått av butikklokaler og kontorer. Bygget har tre etasjer og et totalareal på 1.402 kvadratmeter.

Eiendommen har sju pakeringsplasser i parkeringshuset i kjelleren av bygget, samt fem foran bygningen i Strandgata.

DEN GANG DA: Olav Dreyer Jægtnes sin Cubus-butikk i Strandgata 17 på Sortland. Bildet er tatt i 1979 og er utlånt av Sortland museum/Museum Nord. Foto: Gunnar Grindstein