En mann i slutten av 20-åra er tiltalt for å ha forsøkt å forgripe seg seksuelt på en hest i en stall i Lofoten i fjor høst.

Episoden som mannen er tiltalt for, utspilte seg i fjor høst i en stall i Lofoten. En hesteeier oppdaget at noen hadde tatt seg inn i stallen. Inne i stallen fant han hesten bundet og bak hesten et par stamper. Plutselig ble han angrepet av en naken mann, men klarte å komme seg ut og varsle politiet. Den nakne mannen ble pågrepet kort tid etter. Det viste seg at han var ruset. Nå har statsadvokaten tatt ut tiltale.

Henlagt i Vesterålen

Flere lignende hendelser fikk mye oppmerksomhet i Vesterålen i januar i fjor. Da ble samme mann tatt i to ulike staller i Sortland og Øksnes.

Politiet etterforsket da det som ble omtalt som mulig forsøk på voldtekt av hester. Den gang ble det antatt at han ville utføre seksuelle handlinger på hestene. Det ble blant annet funnet en sekk med glidemiddel, sprøyter og sexleketøy ved det ene tilfellet.  Han skal også ha sagt til en av hesteeierne at han var i stallen for å «kose med» hestene.

Sakene fra Vesterålen ble henlagt, men mannen måtte betale et forelegg.

Flere lovbrudd

Mannen er for forholdet i stallen i Lofoten i tillegg tiltalt for å ha angrepet hesteeieren, for å ha brutt seg inn i stallen og for å ha brukt narkotika. Under hovedforhandlingen skal dessuten to tilfeller av grovt bedrageri behandles.

I tilfellene av bedrageri, handler det om angivelig bruk av en nettbankbrikke tilhørende en annen person for å signere for to lån i to forskjellige banker pålydende henholdsvis 450.000 kroner og 500.000 kroner. Dette førte til at en annen person sto som medlånetaker i to lån sammen med siktede mot sin vitende vilje.

To dager

Saken er satt opp i Vesterålen tingrett 6. og 7. september. Aktor i saken er Steffen Ravnåsen, forsvarer er Elise Riibe-Stokland og administrator er Morten Andreas Lind. Det er satt av to dager til behandlingen.

I en kommentar på sms til Dagbladet, skriver forsvarer Elise Riibe-Stokland:

–  Min klient kjenner seg ikke igjen i deler av de faktiske forhold slik de er beskrevet i tiltalebeslutningen. Ut over dette vil vi komme tilbake med en uttalelse på et seinere tidspunkt.

Det var Lofotposten som omtalte rettssaken først.