– Det hjelper lite med en rimelig forsikring, hvis du finner ut at den ikke dekker det du trodde, sier landssjef Kjerstin Fyllingen.

Over halvparten av alle nordmenn mener prisen på bilforsikringen er viktigere enn innholdet i avtalen.

– Vi er bekymret over at de fleste nordmenn i første rekke ser på pris når de kjøper forsikring. Det er et altfor ensidig fokus, sier konserndirektør i Tryg Kjerstin Fyllingen.

Til sammenligning viser undersøkelsen, som er gjennomført av YouGov i alle nordiske land, på oppdrag fra av forsikringsselskapet Tryg, at bare 37 prosent av danskene mener at pris er viktigere enn innholdet i forsikringsavtalen. Danskene er dermed de blant skandinavene som er minst opptatt av pris på bilforsikringen, og heller prioriterer innholdet i forsikringsavtalen. Nordmenn derimot skiller seg ut som de mest forsikringsgjerrige i Norden.

Advarer gjerrige nordmenn

Konserndirektøren minner om at det viktigste tross alt er hva du får for pengene.

– Det er klart at pris er viktig, og forbrukerne bør sjekke flere alternativer når de skal kjøpe seg en forsikring. Men folk må huske på at det aller viktigste er hva forsikringen faktisk dekker. Vi oppfordrer derfor til ikke å se seg blind på en enkeltprisen, men sjekke nøye hva de får for pengene sine, sier Kjerstin Fyllingen.

– Det hjelper lite med en billig forsikring, hvis du finner ut den faktisk ikke dekker det du trodde, avslutter forsikringssjefen.