– Jeg velger å melde overgangen fordi TIL har NTG. Dette gir meg muligheten til å trene fotball i min skolehverdag, noe som gir meg en bedre treningshverdag en det jeg kan få til her på Sortland, sier Lamark til VOL.

Lamark spiller allerede for G16-laget til TIL i det som kalles Nasjonal serie, men det er en hospiteringskontrakt som gjelder for vårsesongen.

– Når skolen starter til høsten, melder jeg permanent overgang, sier Lamark.

Primært G16

Intensjonen er at Lamark i første omgang skal spille for G16-laget til Tromsø.

– TIL er også med i nasjonal serie i G18, i tillegg til at de har et 4. div lag jeg etter hvert blir å spille for. Så får vi se hvordan det går derifra, sier Lamark.

At han forlater moderklubben Varg og setter kursen mot Tromsø, sier han handler mest om å utvikle seg som fotballspiller.

– Tromsø er en eliteserieklubb. Et stort mål for meg er å kunne utvikle meg slik at jeg er god nok for deres første lag, etter hvert. På sikt ønsker jeg å bli så god som mulig, og kanskje til slutt kunne spille fotball på et så høyt nivå at jeg kan leve av det. Det er derfor jeg mener at å starte på NTG er et skritt i riktig retning, sier han.

–  Trist

Å forlate Varg etter så mange år, synes han blir vemodig.

– Det har vært veldig fint å spille i varg. Store deler av laget består av venner jeg har spilt med allerede fra 6-7 års alderen, og derfor er det selvfølgelig trist å slutte, men vi kommer i alle fall til å holde kontakten, slår Jørgen Lamark fast.