Mandag morgen var ikke feilen fikset, men litt før klokken 12 fikk VOL beskjed om at feilen var utbedret:– Feilen lå i lokalene til Vesterålskraft i Bø, opplyser Ted Ivar Paulsen i Radio Bø.

– Synd

Ted Ivar Paulsen i Radio Bø sendte ut en orientering om at Radio Bø er ute av drift i deler av Sortland, både på FM-nettet og DAB lørdag formiddag

«Radio Bøs FM og DAB-nett er ute av drift i hele Sortland på grunn av feil på fibersamband mellom Sortland og Bø. Feilen oppstod fredag ettermiddag. Det jobbes med å finne en løsning,» skrev han i orienteringen.

Før feilen ble utbedret, ble det en del jobb for å fikse problemet.

Paulsen sier det er frustrerende at det er stille fra Radio Bø over så lang tid:

– Det er synd det skal bli stille fra en radiokanal over så mange døgn. For lytterne våre og for annonsørene våre. Annonsørene skal vi kompensere, men det er verre å gjøre ovenfor lytterne våre. De kan høre oss på nettradio, men for mange blir ikke dette det samme. Vi beklager på det sterkeste og håper feilen snart er fikset, sier han.

På ferie

For å gjøre saken verre, er Paulsen på ferie i Hellas.

– Hver gang jeg kjører gjennom Bø-tunnelen skjer det noe. Så var også tilfelle denne gangen, sier han humoristisk før han legger til:– Feilen oppsto da jeg var på tur til Evenes på fredag og så har jeg forsøkt etter beste evne å få ordna dette fra solsenga her nede i helga. Jeg håper vi nå ikke er langt unna å få dette løst, sier han.