Dahl skåret alle Innstrandens mål da 2.-divisjonslaget fra Bodø sendte Medkila ut av cupen med 1-3 i mai.

Bli kjent

Partene har snakket sammen i en stund, og ser ut til å nærme seg hverandre. Neste mandag, dagen etter Medkilas viktige hjemmekamp mot Bossekop, er 23-årige Dahl på plass i Harstad, bekrefter Haugenes.

– Vi vil prøve å ha henne klar til høstsesongen. Jeg tenker det blir avgjørende at Emilie trives og får et godt inntrykk av oss og Harstad. Vi har ikke avtalt hvor lenge oppholdet skal vare, men jeg tenker at hun skal være sammen med oss gjennom uka. Da får hun føle på nivået, og bli kjent med spillerne, klubben og byen, sier Haugenes.

SPENT: Margunn Haugenes håper Medkila blir forsterket.

– Holder 1.-divisjonsnivå

– Emilie skåret tre ganger mot oss i cupen. Hun har riktignok ikke spilt på dette nivået tidligere, og det er ingen garanti for at hun vil prestere i hver eneste kamp slik hun gjorde mot oss, men det vi så ga oss en pekepinn. Da tenker jeg ikke bare på målene, men også løpene, timingen, farten og teknikken hun brukte både for å ta meg seg ballen og for å avslutte. Ut fra det jeg har sett, tenker jeg at det holder i 1.-divisjon, sier Haugenes.

Treneren vil være tilbake i Harstad onsdag etter en kort ferie med familie etter bortekampen på Sørlandet i helga. Da starter forberedelsene både til kampen mot Bossekop og treningsoppholdet til Dahl.

Ingen hinder

Dahl har skåret 18 mål på sju serie- og cupkamper for Innstrandens denne sesongen. Oppholdet i Medkila er tilpasset slik at hun kan spille cupoppgjøret mot regjerende norgesmester Lillestrøm denne uka.

– Skårer hun tre ganger også mot Lillestrøm kan vel fort Medkila få konkurranse?

– Vi får nesten håpe at hun ikke gjør det, humrer Haugenes.

Innstrandens vil gi slipp på spilleren dersom Dahl ber om en overgang, men klubben ønsker i utgangspunktet at hun skal fullføre sesongen. Ambisjonene er å vinne 2.-divisjon og rykke opp til allnorsk 1.-divisjon via kvalifisering.