– Jeg er stolt av guttene i dag! Vi hever oss etter at vi spiller en 1. omgang som ikke representerer det vi skal stå for, sier Sortland-trener Steve Edvardsen etter 3-2-seieren borte mot Sandnessjøen.

Seieren medfører at Sortland IL er garantert å komme på topp tre i sin avdeling i 3. divisjon.

Les også: Sortland har berget plassen i 3. divisjon

Corner i mål

Sandnessjøen havnet tidlig i ledelsen ved Vegard Theting, men kort tid etter utlignet Sindre Thunestvedt på spektakulært vis. Han skrudde en corner direkte over keeper og rett i krysset.

– Det er ikke ofte det scores direkte på corner. Jeg skal være snill med Sindre og si at det var j***** godt utført og planlagt, ler trener Edvardsen.

Rett før pause gikk derimot Sandnessjøen opp i ledelsen igjen etter at Vegard Theting satte en straffe i mål, og lagene gikk til garderobene med 2-1-ledelse til hjemmelaget. Da måtte treneren ta grep.

– 1. omgang var litt trist, vi var ikke på tå hev. Vi gjør et bytte i pausen og endrer litt på posisjonene, sier Edvardsen.

Og det var vellykket.

– I 2. omgang gjør guttene det vi ble enige om i pausen. De gjør det som er varemerket vårt. Vi jobber knallhardt og står på i lag, og det var helt fantastisk da vi satte inn 3-2.

– Glemte vi var slitne

De to målene til Sortland i andre omgang var begge signert Karl Christian Bakkan Karlsen.

– 2-2 var et typisk mål fra oss. Et langt kast som ble stusset videre, og jeg fikk headet ballen inn, sier Bakkan Karlsen.

Vinnermålet kom på et langt utspill, der ballen til slutt fant pannebrasken til Bakkan Karlsen nok en gang. Sandnessjøens keeper stod litt langt ute, og SIL-spilleren headet ballen i mål fra 20-25 meter.

– Den fikk en lei sprett for keeperen og havnet oppe i krysset. Det var et fantastisk trykk på feiringen etter målet og etter kampslutt. Vi glemte et øyeblikk at vi var slitne, ler Bakkan Karlsen.

– Full kontroll

Han synes i likhet med treneren at det var et helt annet spill etter hvilen.

– I andre omgang var det mye sløvt spill. Det er greit defensivt, men vi sliter offensivt. Det er ikke så mye spill, og vi mister ballen etter to-tre pasninger. Vi får justert oss til 2. omgang og får mer fart på kula, blir tøffere i duellene og vinner andreballene.

Bakkan Karlsen mener Sortland trygget greit inn ledelsen de siste minuttene.

– Vi har flere sjanser til å score flere mål, men er litt slurvete på den siste tredjedelen. Vi har egentlig full kontroll i hele 2. omgang.

Kan ta førsteplassen

Dersom Bodø/Glimt 2 avga poeng i sin kamp borte mot Mjølner, ville Sortland berge plassen uansett resultat i sin kamp. Glimt 2 tapte 1-2 og rykker dermed ned til 4. divisjon.

– Vi fulgte godt med på den kampen underveis, men det var godt å avgjøre selv, sier Edvardsen.

Samtidig spilte Junkeren og Mosjøen uavgjort 2-2 lørdag. Det vil si at Sortland nå har like mange poeng som Mosjøen på andreplassen. Tabell-leder Junkeren ligger tre poeng foran, med dårligere målforskjell enn Sortland. Dermed kan Sortland, med hjemmeseier over Melbo neste lørdag og litt flaks i de andre kampene, gå helt til topps.

– Om resultatene går riktig vei, har vi mulighet til å ta førsteplassen. Det hadde vært noe, sier Edvardsen og sender et lite stikk til Melbo IL, som lørdag tapte i sin siste hjemmekamp for sesongen.

– Jeg må gratulere Medkila som tok sesongens første seier mot et resignert Melbo, sier Edvardsen.

Sortland-laget skal nå ta bussen til Fauske, hvor de skal overnatte til i morgen.

– Det blir en ganske så grei busstur, tror matchvinner Bakkan Karlsen.

Trepoengbørsen

3. Karl Christian Bakkan Karlsen

2. Sindre Thunestvedt

1. Jevgenijs Sazonovs