Det er en offensiv ordfører Karianne B. Bråthen i Øksnes kommune som lover møte allerede til uken med blant annet Cermaq-ledelsen og andre i kjølvannet av den varslede nedleggelsen i Alsvåg.

Les også: – Det er ikke akkurat noe å skryte av og en hån å tilby oss

– Vil samarbeide

Etter at de ansatte i dag ble informert om framtidsplanene til Cermaq, møtte ordfører Bråthen selskapets ledelse.

– Cermaq har gitt garantier for at de vil samarbeide med Øksnes kommune og de ansatte i Alsvåg for å se på mulige løsninger etter nyheten om nedleggelse av avdelingen, sier Bråthen.

– Noe godt i det hele er at vi har to år på oss til å finne gode løsninger, og vi går offensivt ut. Det er viktig å signalisere til alle de berørte ansatte at Øksnes kommune ikke venter til over sommerferien før vi adresserer dette. Allerede til uka blir det oppstartsmøte for en gruppe som skal se på utfordringene og potensielle muligheter, lover hun.

Les også: 43 ansatte mister jobben i Alsvåg

Bred gruppe

Arbeidsgruppen som til uken vil bli nedsatt, vil foruten ordføreren og rådmannen bestå av blant andre representanter for de ansatte, avdelingens ledelse, Cermaqs sentrale ledelse og NAV.

Bråthen lanserer allerede samme dag som de dårlige nyhetene er meldt, at én mulig løsning kan være at andre overtar dagens lokaler og utstyr i Alsvåg.

– Det kan være mange muligheter for framtiden. Cermaqs ledelse informerte meg i dag om at det fra deres side ikke var noe enkelt valg, og at det samtidig ikke har vært noe mer Øksnes kommune kunne ha bidratt til å endre en avgjørelse, sier Bråthen.

– Når det er sagt, så håper jeg at alle ansatte kan gå en litt bedre helg i vente med tanke på at vi går i gang allerede til uken med å se på utfordringer og muligheter, lover ordføreren.

Les også: – Jeg er dypt skuffet, men ikke sjokkert