Seansen fant sted på Hurtigrutens hus, der både yngre og eldre hadde tatt turen for å se filmen til regissør og melbuværing Tord Theodor Olsen. Hermann handler om en ung gutt som gjør hva han kan for å imponere nabojenta, som han er svært betatt av. At hun allerede har en beiler, gjør ikke situasjonen noe enklere.

Etter premieren kom de unge hovedrolleinnhaverne og regissør Karlsen opp på scenen for å svare på spørsmål fra publikum, blant annet lurte hvordan det var å spille inn noen av scenene.

Litt flaut

Da VOL tok en prat med "filmstjernene" etter premieren og lurte på hvordan det var å se filmen med så mange i salen, svarte Hermann selv, Sander Walle-Karlsen at det var litt flaut.

– Det var litt flaut med så mange rundt meg og som jeg kjenner, særlig drømmescenen. Men stort sett gikk det bra, sier han.

På spørsmål om han går like langt som rollekarakteren sin for å imponere jentene, svarer han at tilnærmingens hans er av det mer forsiktige slaget.

– Jeg like å finne på stunts jeg også, men ikke på samme måte. Jeg hadde for eksempel ikke havnet i en situasjon der jeg hadde kjørt en traktor inn i veggen til en jente jeg likte, sier han.

Må være seg selv

Etter filmen forteller regissør Karlsen at han er godt fornøyd med premieren og at tilbakemeldingene fra publikum har vært gode. Samtidig presiserer han at unge og eldre ser filmen med forskjellige øyne.

– De yngre blir nok underholdt i større grad, mens mange voksne nok kjenner seg igjen i innholdet. Vi har vel alle snublet på veien til kjærligheten, og det er også noe av det jeg ønsker å få frem med filmen og vise hvordan det kan være. Et annet poeng jeg har ønsket å understreke med filmen er at vi ikke trenger å være noe annet enn oss selv for å gjøre inntrykk, sier han.

Gode skussmål

Olsen har bare positive ord å si om de unge skuespillerne Dennis Lehn, Katharina Kaspara og Sander-Walle Karlsen.

– De er veldig flinke og oppførte seg veldig profesjonelt. Det fine med å arbeide med barn er at de er lett å forme og at man kan gi de gode verdier, sier regissøren.

Et av kortfilmens kjennetegn er det visuelle formspråket. På spørsmål om dette er noe Karlsen er ekstra opptatt av, svarer han.

– Ja, jeg er opptatt av sterke farger, høge kontraster og generelt sterke virkemidler. Jeg ønsker å forme et uttrykk gjennom farge og stilen er litt gammeldags og tidløs, sier han.

Hyggelig tilbakekomst

Å komme tilbake til Melbu med en fersk film i bagasjen, synes Olsen er stas.

– Det er utrolig artig å være tilbake og vise frem det ferdige resultatet. Jeg spiller gjerne inn film igjen i Vesterålen senere. Fordelen er at alt er så nærme. Dersom man trenger noe, så er det noen som fikser det i løpet av kort tid, slår han fast.

Det var ikke bare Hermann som ble visst under premieren onsdag, for det ble også kortfilmene Myrhull av sortlending Torfinn Iversen og en av Tord Theodor Olsens tidligere filmer, St. Elliott.

Vises på Amanda

Hermann ble første gang vist på Barnefilmfestivalen i Kristiansand i april. Om et par måneder vises den på en ny festival, nemlig Amanda-festivalen i Haugesund. Filmen er derimot ikke nominert, siden nominasjonene ikke er klare ennå, men skal vises som en del av festivalprogrammet. Når vi spør Olsen om han har nye filmprosjekter på agendaen, svarer han, litt hemmelighetsfullt, at han er i gang med noe som tar utgangspunkt i det som skjedde i Hermann.

– Det er et veldig spennende prosjekt, men jeg kan foreløpig ikke si noe mer, slår Tord Theodor Olsen fast.