I april vant Sortland 1-0 over Harstad i NMs første runde. Det stod 0-0 etter ordinær tid, men Karl-Christian Bakkan Karlsen avgjorde i andre ekstraomgang.

Laget ble deretter slått ut av Bodø/Glimt i andre runde.

I serien var det Harstad som vant 1-0 da de to lagene møttes i Blåbyhallen 20. mai.

Jevnt om tredjeplassen

Søndag møtes de igjen i Harstad, og det kan bli nok en jevn kamp.

Begge lagene har 30 poeng. Det samme har Skjetten og Skedsmo. Harstad ligger på tredjeplass med bedre målforskjell (35-27) enn Sortland (34-29) på femteplass.

Lagene har 13 poeng opp til suverene Mjølner og ni poeng opp til Senja på andreplass.

Vil slå tilbake

Sortland kommer fra et bittert 2-3-tap mot Skjetten sist helg. Nå lover trener Steve Edvardsen at laget skal slå tilbake.

– Det blir spennende å se, i det vi kan kalle lokaloppgjør mellom de to nabobyene. Det blir kanonartig. Vi er klare til å ta revansje etter tapet sist, sier Edvardsen.

– Det har i mange år vært jevne kamper mellom Harstad og Sortland, og jeg tror ikke det har forandret seg til morgendagens kamp, legger han til.

Glad for Jørgensen-comeback

Treneren sier at verken Håkon Eilertsen (deltakelse i bryllup) eller Erik Eilertsen Burchardt (karantene) blir med til Harstad.

– Det blir heller ikke Stefan Jensen, som har flyttet til Trondheim. Sindre Thunestvedt har gitt seg for sesongen på grunn av skade. Så det er en tynn stall, men jeg synes laget er brukbart, sier treneren.

Edvardsen gleder seg uansett over at kaptein Marius Jørgensen og tvillingbror Anders Jørgensen begge er tilbake for fullt.

– Anders har vært et savn i vårsesongen, når han har vært ute med skade. Marius har trent bra i det siste, med tanke på kneproblemene han har hatt. Denne uka har vi ellers gjennomført en veldig god treningsuke og skal være godt forberedt til søndagens kamp.

Ny spiller fra toppklubb

Sortland har også fått seg en ny spiller. Men 23-årige Kaspar Svarups fra den latviske toppklubben Ventspils blir ikke spilleklar før hjemmekampen mot Tromsø 2 neste mandag.

Årsaken er at han har hatt proffkontrakt og har fire ukers karantene før han kan spille kamp. Svarups spilte senest i fjor kvalifisering til Europaligaen for Ventspils.

– Kaspar er en stor og solid spiss på over 190 centimeter, med ungdommelig pågangsmot, og fra en av toppklubbene i Latvia. Han tilfører oss mye kvalitet. Et veldig bra tilskudd!. Han har trent med oss i tre uker, og det blir artig å se ham snart i aksjon i kamper også, sier Edvardsen.

Se Kaspar Svarups i aksjon i Latvia her:

Mål om topp tre

Nå er fokuset uansett på morgendagen.

– Gutta er uhorvelig tent. Jeg forventer ikke noe målkalas denne gangen heller, men det blir forhåpentligvis en fartsfylt og spennende kamp.

Og om Sortland vinner, klatrer de forbi Harstad på tabellen.

– Vi innser at toget sannsynligvis har gått for de to øverste plassene. Jeg tror det ender slik som tabellen er i dag, med Mjølner på topp og Senja på andreplass. Målet vårt nå er å ta tredjeplassen, og da må vi vinne kamper som den i morgen, sier Edvardsen.

Og det synes han ville vært over all forventning.

– Jeg tror ikke folk skjønner hvor gode lag vi har i avdelingen vår. Vi ble seriemester i tredjedivisjon i fjor, men ble dømt nord og ned foran denne sesongen. Få tippet at vi skulle berge plassen, så det ville vært en vanvittig prestasjon om vi ble topp tre, mener Sortlands trener.