Artisten Sting er også med i dokumentarfilmen.

Det var det amerikanske produksjonselskapet Imaginary Forces som Deadline Media jobbet med i september 2014.

Prosjektet de jobbet med, var dokumentaren «Sonic Sea», som er blitt vist på en rekke filmfestivaler verden over og har vunnet flere priser.

– Stort

Nå skal Discovery Channel vise dokumentaren for sitt amerikanske publikum, skriver Deadline Media i en pressemelding.

Dokumentaren har premierevisning på kanalen i dag, 19. mai.

– Å bli kontaktet av et selskap som Imaginary Forces som har gjort store Hollywood-produksjoner i tillegg til anerkjente dokumentarer, var stort. Vi kjente på stundens alvor, men det var utrolig lærerikt å få følge med på hvordan de jobbet. Det ble uvurdelig kunnskap som vi tok med oss videre i våre produksjoner, sier Deadline-sjef Stein Inge Pedersen.

Les også: Vil erobre Youtube

Handler om lydforurensning

«Sonic Sea» handler om det å beskytte livet i havet fra effektene av lydforurensing.

«Havet er ikke et så stille sted som man skulle tro, men en dynamisk levende symfoni. I vann går lyd fem ganger fortere enn i luft. Hvaler, delfiner og andre marine dyr har utviklet en evne til å utnytte dette til sin fordel. Akkurat som vi bruker synet til å overleve, er de avhengig av lyd for å jakte, finne partnere og oppdage fiender. De siste femti årene har livet i havet forandret seg på grunn av stadig økende støy fra shipping, seismikk og sonar», skriver Deadline Media om temaet i dokumentarfilmen.

Les også: – Det var spennende å få filme sammen med helt nye folk

Sting og Bjørnar er med

Deadline Medias oppdrag for dokumentaren var å snakke med fisker Bjørnar Nikolaisen i Andøy om konsekvensene dette har for fiskefeltene.

– Man blir utrolig stolt av å ha jobbet på en dokumentar som får så mye oppmerksomhet, og at den kanskje kan være med å gjøre en forskjell. Den har fått positiv oppmerksomhet fra hele verden og nå gleder vi oss til å vise den til et enda større TV-publikum, sier Pedersen.

Les også: Odin (11) får hovedrollen i stor film

Håper på flere produksjoner

Dokumentaren er produsert av NRDC, Imaginary Forces and IFAW. Fortellerstemmen har den Oscar-nominerte skuespilleren Rachel McAdams. Dokumentaren inneholder intervjuer med marinbiologer, eksperter i martimt liv, miljøaktivister og artisten Sting.

Pedersen mener det kan bli mange flere produksjoner av denne kaliberen om det blir enda bedre tilrettelagt i Vesterålen og Lofoten.

– Vi håper at Innovasjon Norge, Kulturdepartementet, turistnæringa og ikke minst filmbransjen i Nord får til enda mer tilrettelagt løsning slik Island har hatt, sier Pedersen.

Også Caroline Meier i Deadline Media ytret det samme til VOL for en kanpp uke siden.