I 2021 sa Rødt et tydelig nei til alle former for vindkraft – på land, i fjæra og til havs, skriver NRK Nordland.

«Rødt setter foten ned for å ofre mer av naturens produksjonsevne til utbyggerkapital og spekulanter. Det er nok nå. For fiskeriavhengige samfunn langs kysten er havvind-vedtaket godt nytt,» heter det på partiets nettsider.

Til landsmøtet 21. - 23. april ligger et forslag fra uttalelseskomiteen, der et flertall av komiteens medlemmer sier ja til havvind.

«Norge vil ha behov for havvindkraft for å sikre utslippskutt og industribygging på vei mot nullutslippssamfunnet», heter det i forslaget gjengitt på NRK.

– Burde ikke bli behandlet

– Det er et helt unødvendig forslag og burde ikke bli behandlet, mener stortingsrepresentant Geir Jørgensen fra Nordland.

– Arbeidsprogrammet er kontrakten som ble inngått med velgerne. Det å forandre politikken midt i perioden er uheldig. Vi har gått til valg på å si nei til havvind, slår han fast overfor statskanalen.

Han mener blant annet at argumentene mot havvind har styrket seg. Arealkonfliktene er store, og havvind løser ikke de store problemene vi har i dag med strømpriser og slike ting. I tillegg er jo havvind den absolutt dyreste strømmen man kan tenkes å produsere, framholder han.

Ifølge Jørgensen har Rødt «enorm støtte» i befolkningen for sitt syn.