I starten av juni får Sortland og Air Vesteraalen besøk av kunstnerne Giovanna Aguirre og Lars Jonsson. De kommer for å se på aktuelle steder for en eventuell ny skulptur på Sortland.

Det opplyser Kultursamarbeidet i Vesterålen i en pressemelding.

Kunstnerne har base i Ørebro i Sverige og har samarbeidet i over 20 år. De ser på kunsten som en møteplass, et sted som kan være med på å skape toleranse og respekt for hverandre.

Giovanna og Lars har også vært med i prosjekter hvor de har vært med å forme identiteten til byen Ørebro og sette den på kartet. Mona Dahl fra Kulturfabrikken håper dette også skjer på Sortland.

Mona Dahl fra Kulturfabrikken opplyser i pressemeldingen at hun håper resultatet blir en skulptur på Sortland som inviterer til lek og glede, spesielt for barna - og skape en identitet til byen. Det sier Mona Dahl fra Kulturfabrikken i en pressemelding.

Inviterer med innbyggerne

Kunstnerparet ønsker at innbyggerne skal reflektere over sin egen identitet. De håper at dette kan bli en kreativ prosess for hele kommunen og Vesterålen. Giovanna og Lars ønsker å styrke Sortland sin sjel gjennom kunst.

– Kunstnerne kommer fra 30. mai - 9. juni. De får se noen aktuelle steder for plassering i sentrum av Sortland, forteller Mona Dahl, assisterende direktør for Kulturfabrikken til VOL.

Dahl kan ikke si allerede nå hva slags skulptur de skal gå for, men at de vil åpne for at befolkningen på Sortland skal få dele sine meninger:

– Vi skal legge til rette for møter med innbyggerne, og innspill til kunstnerne.

Selve statuen vil i så fall komme i 2024.

I pressemeldingen står det at samarbeidet med kunstnerne strekker seg over to år og oppholdet i juni er et forprosjekt. Det er viktig for prosjektet AiR Vesteraalen at Giovanna og Lars får møte folket, naturen og kunstnere i Vesterålen. Møtene skal gi inspirasjon til kunstverket.