AIL åpnet kampen best, og hadde et par sjanser helt i starten. Men plutselig fikk Morild2s Oskar Larsen stå temmelig umarkert foran AIL-målet. Han gjorde alt rett, og sendte gjestene i ledelsen etter fire minutters spill.

To dårlige lag

Det skulle gå nesten en hel omgang før det skjedde noe mer av betydning på Andenes. Omgangen var preget av to dårlige lag som skapte lite foran målene. For publikum ble det en kjølig forestilling når heller ikke spillet varmet.

Etter 41 minutter sørget hjemmelaget for balanse i regnskapet. AIL kriget på høyresiden og fikk ballen inn til Morgan Eliassen, som utlignet til stor jubel fra supporterklubben «Den blå horde».

Som natt og dag

AIL var som natt og dag i denne kampen. Etter pause hadde nemlig hjemmelaget full kontroll på kampen. Laget spilte seg fram til flere store sjanser.

Ni minutter ut i omgangen fikk AIL frispark på venstresiden. Ballen ble slått inn foran mål, og der fant Fredrik Aune Gundersen veien til nettmaskene. Hjemmelaget hadde snudd kampen, til enda større jubel fra «Den blå horde».

AIL var nærmere å øke ledelsen enn Morild2 var til å utligne. AILs Sveinung Ellingsen hadde blant annet en enorm sjanse til å avgjøre kampen. Dessverre skadet han seg i ankelen etter å ha skutt like utenfor mål, og måtte forlate banen med ispose.

AIL snudde kampen mot Morild 2 Fredag var det klart for en ny serierunde i 5. divisjon. I kveld tok Andenes IL imot Morild2 på Andenes. – Fryktelig dårlig

Selv om det ble seier, var det ingen jublende AIL-trener etter kampen.

– Vi spiller en fryktelig dårlig kamp. Vi er ikke helt klare når kampen starter og det overrasker meg. Vi bytter inn noen spillere og mer energi i laget. Der får vi igjen for å ha en bred spillerstall, sier Tom Stenvoll.

– Jeg er glad for at vi vinner. Morild2 stiller sterkt med flere spillere fra A-laget, sier Stenvoll.

Fredrik Aune Gundersen ble dermed matchvinner for hjemmelaget.

– Det var deilig å vinne. Vi møter et sterkt lag og vi var nødt til å prestere bedre i andreomgangen enn det vi gjorde i første, sier han.

Gule kort

Kampens dommer, Frank Tore Nilssen fra Stokmarknes, delte ut to gule kort. De gikk til Eskil Danielsen og Marius Johansen, begge fra Morild2.