«Northern Gothic» heter plata, og den blir gitt ut både på CD- og LP-plate, samt digitalt.

– Vi spiller ikke goth-musikk, men progressiv, melodiøs hardrock. Vi har lagt stor vekt på melodiøse, spesielt på vokallinjene. Vi synger ikke med brølestemme, sier Sindre Bakland.

Han og Finn Fodstad utgjør andværingene i bandet, som i tillegg består av Magnus Torensius og Pål Aronsen. Magnus kommer fra Kåfjord, noe også fire femdeler av Violet Road gjør.

– Samarbeidet mellom Andøy og Kåfjord ser ut til å fungere helt fint, sier Sindre.

I tillegg til de fire i bandet, har de hatt med seg både strykere og orgel under plateinnspillingen.

LP

Da CD-plata ble introdusert i 1980, var det mange som spådde LP-platens død. Men 35 år senere lever de gamle vinylplatene i beste velgående.

– LP-platene har fått et voldsomt oppsving og vi vurderte faktisk å droppe CD-utgivelsen. Men det er jo fortsatt en del som har CD-spillere. Selv om det er stadig flere som presser vinylplater, er det lang ventetid på å få produsert platene. Derfor måtte vi bestille pressing før vi hadde finansene på plass. Derfor har vi startet såkalt nettdugnad, sier Sindre.

Ubåtbase

Akkurat nå kan du se Vederkast spille live i den gamle ubåtbasen Olavsvern i Tromsø.

– Vi gjorde opptak av fire sanger der, og vi vil slippe opptakene frem mot plateslippet i oktober. Vi var heldig som fikk låne ubåtbasen. Det var utrolig spennende å være der. Hallen er 300 meter og hadde plass til seks ubåter. Nå lå det en russisk fiskebåt der, sier Sindre.

Den første sangen som er sluppet fra opptaket i ubåtbasen heter «My Burden». Videoen kan du se her.

Indiegogo

– Støtt debutplaten til Vederkast. Dette er ikke vanlige sanger på 2 minutter og 40 sekunder. Dette er musikk.

Slik står det på Vederkast-kampanjen på nettdugnad-siden Indiegogo. Nettdugnad er en måte oppfinnere og kreative personer kan hente inn penger til ulike prosjekter, som ellers ikke ville sett dagens lys.

Vederkast har til nå fått inn 2.225 dollar, noe som tilsvarer drøye 18.000 norske kroner. Målet er å få inn 9.000 dollar.

– Vi er klar over at innsamlingsaksjonen vår kommer midt oppi flyktningkrisen og at vi håper at folk prioriterer å gi penger til de som er på flukt, men dersom noen også ønsker å støtte oss også blir vi kjempeglad, sier Sindre.

Han sier at årsaken til at de gjør det på denne måten, er at bandet ble startet for rundt et år siden, og at man ikke har klart å bygge opp økonomi i bandet på så kort tid.

– Vi har fått gjort veldig mye på kort tid og det koster mye penger, sier Sindre.

Turné

Vederkast har også planer om å spille live.

– Vi har en turné på trappene, og vi jobber opp mot festivaler til neste år. Målet er at vi skal komme oss ut i Europa. Miljøet for denne typen musikk er ganske lite i Norge, så vi må tenke større, sier Sindre.

Han tror at band som Kvelertak gjør at folk ute i Europa har fått øynene opp for norsk rock.

– I tillegg er det et veldig godt musikkmiljø i Tromsø, som det er kommet mye god musikk fra, sier Sindre.