De to jentene i tjueårene åpner i mars en velværesalong sammen i Haugesund i Rogaland.

– Det blir en velværesalong med hudpleie, frisør og egen brudeavdeling, sier Susanne Iversen på telefon fra Haugesund.

Ifølge Iversen vil de ta med seg ekte nordnorsk mentalitet inn i salongen.

– Visjonen vår er at salongen skal skille seg ut ved at vi bringer inn den nordnorske mentaliteten i salongen. Det er veldig vanlig at det kanskje er litt stivt og formelt i slike salonger. Vi ønsker å skape en uhøytidlig atmosfære hvor folk kan være seg selv og være avslappet, sier Iversen om salongen som også får nordnorsk navn ”Bære du”.

Salongen vil inneholde velværedel, frisørdel og en egen brudesalong hvor bruder kommer for å bli gjort klar før bryllup.

Første gang

”Bære du” blir Iversen og Svendsens første bedrift.

– Vi har aldri vært med på å eie noe eller starte noe før. Så det blir veldig spennende. Vi er veldig innstilt på å jobbe hardt for å nå våre mål og skape en salong folk blir fornøyd med her nede, sier Iversen.

Hun er selv utdannet førskolelærer, men tok for noen år siden utdanning som hudterapeut i Oslo. Svendsen er utdannet frisør.

Salongen bygges fra grunnen av i disse dager i en del av Haugesund som heter Norheim.

– Den bygges nå. Det er en veldig spennende prosess. Vi legger noen tusen i det og gleder oss til det er ferdig og vi kan komme i gang.

Savn

Iversen innrømmer at navn og filosofi er en del av et savn til Vesterålen.

– Jeg tror de fleste nordlendinger bosatt vekke savner det nordnorske lynnet og væremåten. Med dette håper vi å bringe noe av de beste med oss hit.

Mann og barn

Dette blir også første gang de to damene skal jobbe sammen. De har vært venninner siden de bodde på Sortland, men har aldri jobbet sammen før.

–Det er noe vi har snakket om i mange år og som vi nå endelig får realisert, sier Iversen.

Iversen flyttet til Rogaland for åtte år siden, mens Svendsen dro ett år før. Begge to for å flytte til mann i oljeregionen.

– Ja, vi fant oss mann her begge to og nyter livet med mann og barn her nede, sier Iversen.