Elisha Marie Gillies (17), Emilie Wilhelmsen (17), Marita Josefine Didriksen Olsen (15) og Benjamin Falk Reiss (14) er i styret til Melbu ungdomssklubb. Etter rådmannens forslag om nedleggelse, er de fortvilet.

– Det er tragisk om klubben blir nedlagt, sier Didriksen Olsen til VA. Styret mener det er lite å gjøre for å sosialisere seg på tettstedet, og at ungdomsklubben har stor betydning for miljøet til ungdomsskoleelever. Ungdomsklubben på Melbu er åpen to ganger i uka og har på det meste hatt 70 besøkende på en kveld, ifølge klubbleder Jarle Reiss. Tidligere hadde de lokaler i doktorgården, men etter at den ble solgt har det vært noen problemer med å finne riktige lokaler. I dag er ungdomsklubben i andreetasjen til Melbukontoret.

Sosialt og morsomt

Undommene understreker at ungdomsklubben på Melbu handler om å ha det morsomt og sosialt sammen med likesinnede.

– Ungdomsklubben på Melbu handler om å være sammen og ha det morsomt. Man blir kjent med flere folk, sier Didriksen Olsen. Styret beskriver klubben som det største tilbudet for ungdom på Melbu, og har ingen ønsker om å måtte reise til Stokmarknes for å kunne sosialisere seg. – Det blir for dyrt. Man må fraktes frem og tilbake, og da blir det fort for sent på kvelden, sier Didriksen Olsen. Styret nevner at de har et godt samarbeid med ungdomsklubben på Stokmarknes, men at et eget nærtilbud er viktig. Er det virkelig billigere å legge ned ungdomsklubben, for så å sette opp flere busser i tillegg? undrer de. – Vi håper virkelig at klubben kan beholdes. Om ikke blir vi bare sittende hjemme, sier styret i enighet.