Det er i grunnen ganske mye som er ok med været denne uka, ifølge vakthavende meteorolog hos Vervarslinga i Tromsø, Sevim Müller. Selv om knallvarmen har tatt en liten pause, kan det bli riktig så skjønt innimellom.

– Dagen i dag må dere nok belage dere på at det blir litte granne byger, det kommer opp den ene eller andre bygen. Det skal ikke være plagsomt det, sier hun, som legger til at det ser ut til at det etter nedbøren i natt vil bli noen byger i løpet av ettermiddagen.

Litt byger – ellers sommerlig

Innimellom er det relativt fint og opphold, med temperaturer fra mellom 14 til 18 grader tidlig mandag.

– Det kan godt komme opp til 18 19 grader og 20 grader der skyene ikke ødelegger altfor mye. Så det er en sjanse for at det blir rundt 20 grader. Og det er bare å kose seg med temperaturene i dag, i morgen blir det litt lavere, sier Müller.

Selv om tjue grader ikke er helt innenfor, vil gradestokken tirsdag ligge på opp til 18 grader, selv om de fleste steder kan belage seg på litt over 15 grader.

– Tirsdag kommer bygene fortsatt, men det er pause mellom dem også. Det er egentlig helt greit vær som kommer, sier meteorologen.

Mandag vil vinden minke til bare bris, der man er heldig slår solgangsbrisen til. I kveld så blir det en liten periode med sørlig frisk bris utsatte steder. Tirsdag er det tilbake på liten vind fra sørvestlig kant.

Lavtrykksaktivitet

For tiden er det noe lavtrykksaktivitet som preger Nord-Norge allerede, og dette vil fortsette resten av uka.

– Det vil nok prege været litt, men for det meste er det bra. Det kommer nok til å variere med perioder med nedbør, men temperaturen er helt fint sommervær i Nord-Norge, sier vakthavende meteorolog.

Temperaturene denne uka er på rundt 15 grader, med variasjoner.

– Vi er i juli så vi må ikke gi opp håpet om at det kan bli varmere enn sådan. Men per nå kan jeg ikke med trygghet forsikre at det blir over 20 grader, det vil jeg ikke. Så sånn sett er det noe kjøligere enn den uka vi hadde, og den var ganske varm, sier Müller.

Lengre nord enn Vesterålen

Det er meldt lyn og torden, men ikke i Vesterålen.

– I Nordland og også i Troms har vi farevarsel ute for styrtregn, og da blir det gjerne med lyn også. Det venter vi fra i ettermiddag. For Troms og Finnmark blir det kraftigere byger, lyn og torden blir det over Troms  i dag før det beveger seg først over til Finnmark og deretter til Øst-Finnmark tirsdag, med svært kraftige byger, sier hun.

Sånn sett ligger Vesterålen greit an.

– Da vil jeg si at muligheten for lyn i Nordland anser jeg for å være større på fastlandssiden, slår Sevim Müller fast.